Osobe s invaliditetom naučile osnove glagoljice

Članovi Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac u sklopu programa Klub aktiv uče glagoljicu. Svaka dva tjedna za članove uključene u program provode se radionice glagoljice pa su osobe s invaliditetom već svladale osnove tog pisma. Ideju o radionicama glagoljice pokrenuo je Željko Birta i zasad su se pokazale kao pun pogodak.

– Polaznici radionica već znaju na glagoljici napisati svoja imena i prezimena, a radionice će se provoditi do kraja svibnja pa se nadam da će naučiti većinu glagoljice – kaže Željko Birta.

Program Klub aktiv Društvo provodi u suradnji s Hrvatskim savezom udruga cerebralne i dječje paralize. U sklopu tog programa za članove Društva organiziraju se kreativne radionice uz korisna predavanja, terapijske vježbe u teretani hotela Picok te redovni posjeti bazenima Cerine u Koprivnici. – Taj program znatno poboljšava kvalitetu života naših članova jer nudi aktivnosti koje su prilagođene stupnju invaliditeta naših članova, a to potvrđuju i radionice glagoljice – kaže Mirjana Šandor, tajnica đurđevačkog Gradskog društva osoba s invaliditetom.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI