OSTAJE BEZ DOBITKA? Sretnik iz Ivanca koji je na lotu dobio tri milijuna kuna nije podigao novac!

Dobitak je izvučen još 5. lipnja, a u Hrvatskoj lutriji sumnjaju da će se sretnik uopće javiti do krjanjeg roka koji istječe za dva tjedna


Autor: podravski.hr — 22.07.2013. / 10:02 Aktualno

KOPRIVNIČKI IVANEC – Oko tri milijuna kuna iz 67. kola igre Joker Hrvatske lutrije koje je odigrano 5. lipnja još uvijek čeka svojeg vlasnika. Dobitni listić uplaćen je u Koprivničkom Ivancu kod Koprivnice, u trgovini Sloge, no sretni dobitnik još nije zatražio isplatu.
Prema pravilima Hrvatske lutrije, rok za isplatu je 60 dana od izvlačenja, što znači da se dobitnik mora javiti najkasnije do 4. kolovoza. U protivnom će dobitak biti raspoređen za sljedeće kolo. Iz Hrvatske lutrije su nam priopćili da je nejavljanje dobitnika, kad se radi o ovako velikom iznosu, u krajnju ruku prilično neobično.
Igra Joker je sastavni dio lota ‘7 od 39’ te se sudjelovanje u toj igri mora dodatno platiti, a igrač je u ovom slučaju uplatio 35 kuna za dobitni listić.
– U većini slučajeva, kod nepodizanja dobitka radi se o tome da ljudi niti ne znaju što točno odigraju i moguće je da je dobitnik zanemario igru Joker te se usredotočio na loto 7 od 39. Najlošiji scenarij je da je listić bačen te u tom slučaju je dobitak zauvijek izgubljen jer ne postoji način da se dobitak dokaže na drugi način – rekli su nam u Lutriji.
Iako dobitnik još uvijek ima dva tjedna da se pojavi sa sretnim listićem, malo je vjerojatno da će se to i dogoditi.
– Za očekivati je da bi se dosad dobitnik prijavio, što je i uobičajena praksa kod velikih dobitaka – kažu u Lutriji.
Prema zadnjim informacijama iz Koprivničkog Ivanca, dobitni listić navodno je uplatila ženska osoba.
Izvještava: MATIJA DOLENEC
Na fotografiji: Sretno uplatno mjesto u Koprivničkom Ivancu