OSTALI MINUSI Nakon rastave, muž tužio bivšu ženu tražeći da plati 105.000 kuna ‘bračnog duga’

Općinski sud na koncu je njegovu tužbu odbacio kao neosnovanu te je naložio da bivšoj supruzi podmiri čak 12.000 kuna sudskih troškova


Autor: podravski.hr — 18.07.2018. / 16:25 Aktualno

Ilustracija / Nakon zajedničkog života ostali samo dugovi

Gotovo 16 godina živjeli su zajedno u naizgled skladnoj vezi u kojoj se rodilo dvoje djece. No, onda su se prije dvije godine odjednom rastali.
Nakon što je svatko krenuo svojim putem, Slobodan je svoju bivšu družicu Tatjanu odlučio tužiti tražeći da pokrije barem polovicu od ukupno 211.000 kuna dugova koji su nastali tijekom zajedničkog života. Općinski sud u Virovitici odbio je njegovu tužbu navodeći kako Tatjana, prema dokazima koji su izvedeni, ne mora vratiti ni lipu tog ‘bračnog minusa’.
Slobodan je u tužbi naveo kako tijekom zajedničkog života nisu stekli nikakvu zajedničku imovinu, ali su nastali dugovi prema Poreznoj upravi, Gradu, komunalnim tvrtkama, MUP-u, Prekršajnom sudu… Zahtijeva da se taj nemali dug solidarno razdijeli na bivše partnere.
Tatjani, dakako, nije padalo na pamet da na to pristane. Kaže da se dug prema Poreznoj upravi dijelom odnosi na Slobodanove skrivljene i neplaćene prekršajne novčane kazne te dugove obrta kojeg je otvorio na svoje ime.
– Osim toga, 16 godina smo s djecom živjeli u kući čiji su suvlasnici Slobodan i njegov brat, a u kući do te žive i njihovi roditelji i sestra. Kakve ja veze imam s dugovima za režije – isticala je bivša žena.
Podsjetila je i kako je novac koji je dobivala od svojih roditelja davala suprugu za podmirenje zajedničkih životnih potreba.
Općinski sud na koncu je Slobodanovu tužbu odbacio kao neosnovanu te mu je naložio da bivšoj supruzi podmiri čak 12.000 kuna sudskih troškova. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA