OSUĐEN Mario predložio Borisu da odigra parove na kladionici pa mu dvaput ‘maznuo’ dobitak

Mario se teretio za kazneno djelo računalne prijevare "ostvarene izravnom namjerom jer je bio svjestan da unosi računalne podatke kako bi sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, uzrokujući drugome štetu"


Autor: podravski.hr — 04.10.2018. / 16:37 Crna kronika

Ilustracija / Kladionica Supersporta (fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta)

Mario (36) osuđen je na devet mjeseci uvjetnog zatvora jer je Borisu u svibnju ove godine dvaput ‘maznuo’ dobitak s listića sportske kladionice oštetivši ga za gotovo 2000 kuna, presudio je Općinski sud u Virovitici.
Mario se teretio za kazneno djelo računalne prijevare “ostvarene izravnom namjerom jer je bio svjestan da unosi računalne podatke kako bi sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, uzrokujući drugome štetu”. Još je dobro i prošao jer je dosad bio neosuđivan.
Prema presudi, “u namjeri da neovlašteno dođe do tuđeg novca, nakon što je Boris izvršio uplatu dva kladioničarska listića te mu poslao fotografije zajedno s kodovima, putem internetskog portala SuperSport na kojeg se prethodno prijavio i ubacio kodove s listića koji su postali dobitni izvršio isplatu dobitaka; prvi puta 29. svibnja u 18:51 sati u iznosu od 837,97 kuna te drugi puta istog dana u iznosu od 1.104,17 kuna, čime je oštetio Borisa za iznos od 1.942,12 kuna”.
– Da, priznajem. Borisu sam predložio parove na kladioničarskom listiću i uputio ga da uplati listić, što je on i učinio. Poslije toga on mi je poslao fotografije listića i time mi omogućio da na listićima vidim kodove, pomoću kojih sam izvršio isplate na svoj korisnički račun u SuperSportu – ispričao je Mario policajcima nakon što je Boris protiv njega podnio kaznenu prijavu.
Motiv? Premda o tome na sudu nije bilo riječi, čini se kako je Marija na to natjerala neimaština jer je nezaposlen i bez ikakvih primanja, osim što je povremeno angažiran na javnim radovima u okolici Virovitice. Neće u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Boris je upućen da do svojeg dobitka dođe u privatnoj parnici. (rm)
FOTO: CROPIX/ILUSTRACIJA