Osuđen zlotvor: Majci prijetio da će je zapaliti zajedno s kućom

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Branko iz okolice Đurđevca presudom Općinskog suda u Koprivnici osuđen je na godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine zbog grubih prijetnji koje je uputio svojoj majci.

Kako se navodi u kaznenom nalogu Općinskog suda, Branko je 20. srpnja prošle godine u obiteljskoj kući nedaleko od Đurđevca oko 15 sati zaprijetio svojoj majci kako bi je zastrašio. Nesretnoj ženi, s kojom očito nije u najboljim odnosima, zaprijetio je “da će je zapaliti zajedno s kućom”.

Te su riječi kod majke, navodi presuda, izazvale osjećaj straha te ga je prijavila policiji. Nakon kriminalističke obrade i pokrenutog kaznenog postupka protiv Branka su tužitelji pokrenuli istragu i podignuli optužnicu u kojoj su od suda zatražili da izda kazneni nalog protiv okrivljenika. Sud je, razmatrajući zahtjev državnog odvjetnika, to i prihvatio smatrajući da podaci u kaznenom predmetu opravdavaju izdavanje kaznenog naloga.

– Izrečena uvjetna osuda je primjerena težini počinjenog kaznenog djela te društvenoj opasnosti istog imajući u vidu okolnosti pod kojima je kazneno djelo počinjeno i dosadašnju osuđivanost okrivljenika – zaključio je sudac. Istom presudom osuđeni Branko mora platiti 2800 kuna troškova suda i troškova kaznenog postupka.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI