Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Osuđeni silovatelj svojoj majci prijetio ubojstvom

Muškarac (30) iz Križevaca na Općinskom je sudu optužen zbog prijetnje svojoj majci. Kako se navodi u optužnici, drski je 30-godišnjak 4. siječnja prošle godine u prostorijama obiteljske kuće prijetio majci s kojom zajedno živi.

Svađa oko stana

– Sutra ću nabaviti pištolj i ubiti te s njim. Uzet ću nož po noći i zaklat ću te – gnjusne su riječi koje je 30-godišnjak uputio svojoj majci koja se nakon toga ozbiljno uplašila za svoj život. Kazneno ga je prijavila na policiji, a nakon podizanja optužnice tužitelji za njega traže 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Riječ je o muškarcu dosad osuđivanom zbog krađe, nanošenja ozljeda i silovanja zbog kojeg je na tri godine zatvora osuđen 2020. godine, no još je uvijek na slobodi, a radi u Njemačkoj. Okrivljeni je Križevčanin tijekom istrage u svom iskazu porekao krivnju. Rekao je kako je spornog dana bio u stanu u Križevcima zajedno s prijateljem kada je došla njegova majka s dvojicom braće i počela ga vrijeđati da je alkoholičar i pijanac i da će ga strpati u zatvor. To je, kako je rekao, ponovila više puta.

Tema je objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Nisam joj na to ništa odgovarao, već sam samo rekao da bi bilo bolje da počisti po stanu, a ako joj ne odgovaram, neka ode iz stana. Niti u jednom trenutku nisam psovao, niti joj govorio grube riječi. Nikakve si probleme ne želim stvarati jer radim u Njemačkoj i ne želim izgubiti posao – branio se optuženi 30-godišnjak. Rekao je kako je majka nakon toga s braćom otišla u hotel, a više se s njom nije čuo niti komunicirao. Policija je po njega došla nakon tri dana.

Prijatelj ga teretio

– S majkom sam u problematičnim odnosima već dulje vrijeme. Pretpostavljam da je razlog što me lažno tereti taj što stan u kojem stanujemo treba pripasti meni – rekao je tužiteljima tijekom istrage 30-godišnji Križevčanin.

No, njegov prijatelj tijekom istrage rekao je potpuno suprotno i opisao njegovu stranu ružnog događaja kojem je bio prisutan. U stanu okrivljenog, kako je rekao, našao se zato što su se dogovorili igrati igrice na igraćoj konzoli.

– Njegova nam je majka otvorila vrata i ušli smo u dnevni boravak. Već nakon nekoliko minuta majku je tražio 5000 kuna koje mu je obećala dati kada dođe iz Njemačke. Ona mu nije ništa odgovarala te ju je počeo vrijeđati: “kurvo, mrcino stara, mutava si, kakav ti je neuredan stan”.

Derao se na majku i povišenim tonom rekao “sutra ću nabaviti pištolj i ubiti te s njim, uzet ću nož po noći i zaklat ću te”. Majka mu je govorila da nema novca i da ga bude prijavila policiji i socijalnoj skrbi – posvjedočio je ružne događaje prijatelj okrivljenog.

Tresla se od straha

– Njegova majka bila je uplašena, od svađe su joj se tresle ruke. Bratu je govorio da je neodgojen, a svađao se i s drugim bratom. Nakon toga je majka spakirala dvije vrećice stvari i sa sinovima otišla u hotel. Dok je odlazila, rekao joj je “stara budeš ti vidjela svoga Boga” na što je ona šutjela. Dok smo hodali do hotela, rekla mi je da ga se boji – kazao je prijatelj okrivljenog muškarca kojeg poznaje odmalena.

No, taj događaj posvađao je i njih dvojicu. Od tada ne razgovaraju zato što okrivljeni 30-godišnjak smatra da ga je izdao kao prijatelja jer je stao na stranu njegove majke i dvojice braće i svjedočio protiv njega opisujući što se dogodilo. Iz nekog razloga majka okrivljenog na dokaznom ročištu nije htjela svjedočiti, iskoristila je svoje zakonsko pravo blagodati nesvjedočenja protiv člana obitelji, no zbog iskaza prijatelja, kaznena prijava nije odbačena te je podignuta optužnica na sudu.

Foto: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI