PRESUDA Osuđivani nasilnik ocu čašom razrezao oko i rasjekao lice. Dobio je četiri mjeseca uvjetno

Prije godinu dana već je osuđen na uvjetni zatvor zbog nanošenja ozljeda i prijetnji


Autor: podravski.hr — 21.02.2018. / 7:37 Crna kronika

Ilustracija / Nesretnog je oca teškom staklenom čašom pogodio u lice

Muškarac (33) iz Novog Virja kod Đurđevca u obiteljskoj je kući napao oca i teško ga ozlijedio. Oko 11 sati prije podne staklenom ga je čašom pogodio u lice. Nesretnom je ocu razrezao oko, a čaša mu je pritom rasjekla prednju i desnu stranu lica.
Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici 33-godišnjak je ovih dana osuđen na četiri mjeseca zatvora, a ta mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro. Sutkinja Općinskog suda u Koprivnici nedavno je donijela rješenje kojim su 33-godišnjaku produljene mjere opreza izrečene mu još nakon uhićenja.
Nasilni sin se ocu ne smije približiti na manje od 50 metara, a s njim ne smije uspostavljati niti održavati izravne ili neizravne veze. Sutkinja je ocijenila da zbog zaštite žrtve nasilja i dalje postoji potreba za izricanjem zaštitnih mjera nasilniku jer bi ih mogao ponoviti.
Mjere opreza sud će produljivati prema potrebi, a najdulje do pravomoćnosti presude kako nalaže zakon. Kako je krajem prosinca 2016. godine zbog nanošenja ozljeda i prijetnje u jednom drugom slučaju već osuđen na deset mjeseci, uvjetno na godinu dana, a napad na oca je počinio unutar određenog mu roka kušnje, ako bude proglašen krivim, ozbiljno mu prijeti boravak iza rešetaka.
U tom će slučaju Općinski sud u Koprivnici uvjetnu osudu opozvati i zamijeniti je izrečenom mu zatvorskom kaznom, vjerojatno od deset mjeseci. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA