Osvojio više od 250 domaćih i svjetskih nagrada: Fotografu Željku Caru nagrada za životno djelo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački gradski vijećnici na povijesnoj elektronskoj sjednici donijeli su odluku o ovogodišnjim dobitnicima gradskih priznanja.

Nagradu za životno djelo dobio je Željko Car u povodu 70 godina života, 50. obljetnice bavljenja umjetničkom fotografijom i 35. obljetnice međunarodnog izlaganja u fotoumjetnosti. Čitav je svoj radni vijek proveo u Đurđevcu, gdje je kao magistar prava radio na brojnim stručnim i rukovodećim poslovima, a kao aktivni javni i društveni djelatnik najviše je napravio na promicanju kulturnih vrijednosti i posebnosti svoga grada preko umjetničke fotografije. Bavio se i novinarstvom.

Željko Car

Prije više od 50 godina počeo se baviti fotografijom, a na više od 400 izložbi umjetničke fotografije u zemlji i svijetu uspješno sudjeluje već više od 35 godina. Za kreativne dosege svojih fotografija osvojio je više od 250 nagrada i priznanja, priredio 15 samostalnih izložbi te sudjelovao na brojnim likovnim kolonijama. Zbog visokih umjetničkih dosega kojima oblikuje i prezentira svoje fotoradove, Međunarodna federacija fotografske umjetnosti dodijelila mu je prije četiri godine počasno priznanje umjetnika fotografije FIAP-a.

Zlatne plakete sveti Juraj dobili su Nedeljka Bocak iz Đurđevca za nesebičan angažman u udomljavanju djece u svojoj obitelji, neprestano zagovaranje prava udomitelja i udomljene djece te konstantno promoviranje udomiteljstva; Udruga Peski Art za dosadašnje aktivnosti, ostvarene rezultate i organiziranje niza kulturnih projekata te tvrtka Bauwerk Boen za ostvarene izvanredne rezultate u proizvodnji, povećanje broja zaposlenih i podizanja životnog standarda svojih radnika.

Povelje grada Đurđevca za promicanje ugleda grada dobili su vatrogasci Danijel Barberić, Željko Zalar i Hrvoje Ređep, gimnazijalac Luka Rogoz, članovi Kulturno-umjetničkog društva Petar Preradović Lucija Lenardić i Dorian Rupčić te dobrovoljna darivateljica krvi Ljubica Babec iz Čepelovca. Kako je svečana sjednica povodom Dana grada zbog trenutne situacije s koronavirusom odgođena, nagrade će dobitnicima biti uručene na sjednici koja će se naknadno organizirati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI