Otac nastavnici prijetio smrću jer je njegovu kćer srušila na popravnom ispitu iz matematike

Inače, 2001. godine na parkiralištu varaždinske Srednje i rudarske škole 16-godišnjak, inače sin jedinac, pištoljem je ubio profesora, a zatim i sebe


Autor: podravski.hr — 11.12.2018. / 16:25 Crna kronika

Ilustracija / Policija je došla na poziv susjede Ruže

Zbog prijetnje smrću nastavnici koja je njegovu kćer srednjoškolku srušila na popravnom ispitu iz matematike, otac (54) je nepravomoćnom presudom Općinskog suda osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora.
Kako se navodi u kaznenom nalogu koji je protiv njega podignulo Općinsko državno odvjetništvo, otac je potkraj kolovoza ove godine “u uredu ravnatelja srednje škole, nezadovoljan što njegova kći nije položila popravni ispit iz matematike, rekao nastavnici da takvih koji rade kao ona ima zakopanih na groblju, misleći pritom na profesora kojeg je u lipnju 2001. godine ubio učenik te škole, pokazujući pritom na dvorište gdje se to dogodilo”. Osuđen je zbog kaznenog djela prijetnje, a neće u zatvor ako u roku od godinu dana ne počini slično nedjelo.
Inače, 2001. godine na parkiralištu varaždinske Srednje i rudarske škole 16-godišnjak, inače sin jedinac, pištoljem je ubio profesora, a zatim i sebe. Bio je to strašan čin koji je potresao cijelu Hrvatsku. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA