OTAC U ŠOKU ‘Kćerkin bivši dečko ušao mi je u garažu i metalnom šipkom razbio automobil’

Bjesomučno je udarao po automobilu te razbio stražnje vjetrobransko staklo, a zatim je oštetio dvoja vrata i drugo automobilsko staklo koje je napuklo


Autor: podravski.hr — 08.02.2019. / 17:07 Crna kronika

Marijan Strmečki na ulazu u garažu u kojoj je bio automobil

Teško je opisati kakvo je neugodno iskustvo proživio Marijan Strmečki iz Jagnjedovca nedaleko od Koprivnice prošle nedjelje rano ujutro, nešto prije šest sati.

Kako smo doznali, muškarac (37), dojučerašnji dečko njegove kćeri, ušao je u garažu i čeličnom polugom za skidanje guma uništio mu automobil daciju logan. Bjesomučno je udarao po automobilu te razbio stražnje vjetrobransko staklo, a zatim je oštetio dvoja vrata i drugo automobilsko staklo koje je napuklo.

Šteta je dosta velika, procjenjuje se na najmanje pet tisuća kuna. Nasilnik je, nakon što je razbio auto pobjegao, a policajci su ga pronašli za nekoliko dana i uhitili.

– Auto mi je razbio kćerin bivši dečko. Izgleda da je to osveta, a ne znam zašto nama, meni. Nisam ni znao da je prekinuo s kćeri. Ona niti ne živi ovdje, već u Koprivnici – rekao je ojađeni vlasnik automobila Marijan Strmečki.
Šteta koju mu je negdašnji nesuđeni zet napravio je doista velika.

– Razbio mi je zadnje staklo, udubio haubu, prednja i stražnja desna vrata. Automobil sam odvezao na popravak, barem da mi stakla poprave da se mogu voziti, ostalo ću kasnije. Dobro da su policajci ostavili pločice na automobilu jer se tako nije moglo voziti – rekao nam je vidno potresen Marijan Strmečki.

– Probudila me buka. Bilo je 10 do 6 ujutro. Nakon što je razbio auto, htio je i mene tući. Preskočio je ogradu i došao unutra. No, vjerojatno je imao nekakvog poštovanja tako da me ipak nije udario. Dok sam zvao policiju, mobitel mi je tresnuo iz ruke tako da mi je pao na tlo. No, policajci su čuli što se dogodilo zato što se veza nije prekinula dok mi je mobitel pao. Čuli su viku i došli su – potresno je ispričao Marijan Strmečki.

Dodao je kako mu je žao što mu je policijsko izvješće ostalo u automobilu jer nam ga je htio pokazati.

– Iako je bio pijan, stvarno ne znam što je s tim htio napraviti. Vjerojatno je htio napakostiti kćeri, no to je učinio meni. S kćeri nisam konkretno ni pričao o tome, razgovarali smo samo preko telefona. Ne znam stvarno zašto je došao ovdje i napravio nam takvo zlo, posebno zato što kći ne živi ovdje. I kakve mi uopće veze imamo s njima. Nemam riječi stvarno, no iz ove kože ne mogu nikako iskočiti – dodao je utučeni Marijan.

– Vrata garaže bila su zatvorena, a otvorio ih je jednostavno. Nije on samo jednom bio ovdje. Auto je sada na popravku, ne znam hoću li ga privatno tužiti. Dobro ću razmisliti. On ne radi nigdje, ne znam kakve bih ja koristi imao od tužbe – rekao je Marijan i otkrio kako su kćerinog bivšeg dečka odgovornoga za ovo nesvakidašnje razbijanje policajci uhitili tek u srijedu.

Iz koprivničke policije potvrdili su kako su nad 37-godišnjakom završili kriminalističko istraživanje i kazneno ga prijavili Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Nakon toga pušten je na slobodu. Može biti kažnjen uvjetnom kaznom ili do dvije godine zatvora. (ke)

FOTO: KARLO EISENBEISSER