Otakazan Renesansni festival: ‘Želimo vam sjajno ljeto – unatoč neredu!’

Iz koprivničke Turističke zajednice upravo su se oglasili: “Renesansni festival 2021. se otkazuje!”

-Nakon dugoročnih razmišljanja i nadanja kako će se situacija sa epidemijom koronavirusa ipak stabilizirati obavještavamo vas kako se zbog još uvijek vrlo aktualne pandemije 15. izdanje najbolje turističke manifestacije Hrvatske, Renesansnog festivala ni ove godine neće održati – poručio je prvi čovjek TZ Renato Labazan.

Direktor TZ Renato Labazan

Kako ističe, situacija s epidemijom još uvijek nije u razmjerima pogodnima za održavanje velikih manifestacija koje okupljaju velik broj domaćih i inozemnih posjetitelja i sudionika. Renesansni festival okuplja više od 1300 sudionika te oko 50.000 domaćih i inozemnih posjetitelja što predstavlja prevelik rizik za eventualno širenje zaraze korona virusom čime bi se brend Renesansnog festivala zauvijek uništio kao i imidž grada Koprivnice, a to svakako ne želimo.

-Također ni budžetska nesigurnost nam ne dopušta da se nosimo sa zdravstvenim ograničenjima u ovim turbulentnim vremenima – navodi Labazan.

Pojašnjava kako organizacija ovako velike i kompleksne manifestacije iziskuje dugoročne pripreme koja zbog epidemije i neizvjesne situacije naveliko kasne. Brojne skupine koje sudjeluju na manifestaciji dolaze iz čak 15-ak europskih zemalja te čine velik dio programa manifestacije te ne mogu sa sigurnošću računati na njihovo sudjelovanje kao ni postignutu kvalitetu manifestacije. “Zdravlje i sigurnost posjetitelj i sudionika je najveći prioritet”, poručuju.

-Cijela ekipa Renesansnog festivala želi Vam sjajno ljeto unatoč svom ovom neredu – kazao je na kraju Labazan.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI