Otkaz čelnog čovjeka poduzetničkog centra obavijen velom tajne: “Otišao sam zbog politike!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tihomir Hodak, direktor Križevačkog poduzetničkog centra, koji upravlja Razvojnim centrom i tehnološkim parkom, poduzećem u gradskom vlasništvu, s 1. ožujka odlazi iz te tvrtke. Vijest nam je potvrdio i sam Hodak, navodeći da je dao otkaz i kako ima druge planove. No, u anonimnom pismu koje je stiglo u našu redakciju navodi se kako je pozadina njegova odlaska zamršenija, odnosno, kako se gradom šire priče i o navodnim nezakonitim radnjama, pa i kaznenim postupcima protiv njega koji će se pokrenuti. Na pitanje ima li istine u takvim pričama Hodak je prasnuo u smijeh.

–  Ne, naravno da nema. Odlučio sam se vratiti natrag u privatni sektor i ovo je za mene završena priča. Kad sam dolazio, obećao sam jedan mandat, što sam i ispunio. U svome mandatu najponosniji sam što sam uspio ostvariti sve zacrtane ciljeve, pa i više od toga. Po projektu su se prvi rezultati očekivali od tri do pet godina, a ja s odlaskom imam unutra 40 poduzetnika, više od 200 zaposlenih, te ukupnu vrijednost projekata, ili napisanih ili provedenih, više od 50 milijuna kuna. Upravo je pred potpisom jedan novi projekt, financiranje Poduzetničkog centra vrijedno 18 milijuna kuna preko Ministarstva gospodarstva – istaknuo je Hodak i dodao da nema informacija o svom nasljedniku, a on sam nije želio nastaviti.

– Direktor kao direktor može se ili slagati s vlasnikom, ili se razići. Izabrao sam ovo drugo, neka dođe netko tko se slaže s politikom vlasnika –  kazao je Hodak i pojasnio kako mu je u poslu najviše smetalo miješanje politike u njegov rad, ali nije htio o potankostima.

– Poslovanje mora biti nezavisno od politike. Naravno, postoji neki zacrtani smjer, ali posebno miješanje ne. Potrebna je autonomija i to je bio moj uvjet dok sam dolazio. No, ne bih detaljnije. Moja je poslovna etika da nikad o poslodavcu ne pričam loše, pa neću ni sada. To će ostati među nama – istaknuo je Hodak, dodajući da odlazi u privatni sektor.

– Razvijat ću inozemne poslove u tvrtki u koju dolazim i vodit ću znanstvene projekte. Riječ je o zagrebačkoj tvrtki koja će poslovati i u Križevcima, a radit ćemo na robotici i umjetnoj inteligenciji – zaključio je Hodak. S druge pak strane, Grad je na naše pitanje o navodnim Hodakovim nezakonitim radnjama suzdržan, te opovrgavaju direktorovu tvrdnju da je sam dao otkaz, već da je bila riječ o sporazumnom otkazu ugovora o radu.

– Temeljem odluke Nadzornog odbora Križevačkog poduzetničkog centra s direktorom Tihomirom Hodakom dogovoren je sporazumni otkaz ugovora o radu. Nakon što se provede temeljita analiza poslovanja i dobije se potpuni uvid u stanje, donijet će se odluke o dosadašnjem radu Društva, kao i o eventualnoj odgovornosti direktora – poručili su iz Ureda gradonačelnika, a na naš upit o mogućem Hodakovu nasljedniku, rekli su da zasad ništa nije odlučeno.

– Još nije donesena nikakva odluka, gospodin Hodak ima važeći ugovor do 31. ožujka. U roku od desetak dana sastat će se Nadzorni odbor koji će odlučiti o raspisivanju javnog natječaja za vodećeg čovjeka Križevačkog poduzetničkog centra te će cjelokupna procedura izbora novog direktora/ice biti u potpunosti transparentna – kažu u gradskoj upravi. 

Podsjetimo, Tihomir Hodak na čelo Križevačkog poduzetničkog centra došao je iz privatnog sektora. Po zanimanju magistar informatike, 20 je godina radio u KTC-u, a potom i u poslovodstvu triju privatnih poduzeća. S pozicije direktora Križevačkog poduzetničkog centra dovršio je velik projekt gradnje i opremanja Razvojnog centra i tehnološkog parka, za koji je Europa dala 34 milijuna kuna, a koji je već Križevce stavio na istaknuto mjesto na karti hrvatske IT industrije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI