OTKRILE GA KAMERE Starac oštrim šilom bušio gume automobilima na parkiralištu. ‘Jako su me razljutili’, rekao je sucu koji nije imao milosti

Općinski sudac Krešimir Pavlović umirovljenika je proglasio krivim i osudio ga na pet mjeseci uvjetnog zatvora te plaćanje štete


Autor: podravski.hr — 06.11.2017. / 13:57 Crna kronika

Ilustracija / Okretni je umirovljenik za desetak minuta napravio dar mar na parkiralištu

Umirovljenik (78) iz Koprivnice na vrlo se okrutan način odlučio osvetiti neodgovornim vozačima koji su se svojim automobilima parkirali na mjestima za invalide ispred robnog centra Peveca u Koprivnici.
Svoj sumanuti pohod potaknut bešćutnosti vozača prema invalidima umirovljenik je učinio u svega desetak minuta 31. srpnja ove godine na parkiralištu ispred ulaza u Pevec. Prije nego što je zbrisao, uspio je za desetak minuta izbušiti gume na tri nepropisno parkirana vozila.
Prema snimci nadzornih kamera, od 15.05 do 15.15 sati sa šilom u rukama srditi je 78-godišnjak išao od auta do auta i bušio gume. Najprije je došao do ford fusiona kojem je izbušio sve četiri gume. Zatim je probušio dvije gume na fiatu unu, a svoj je ‘pohod’ završio na omanjem terencu suzuki jimnyju na kojem se izdivljao izbušivši mu također sve četiri gume.
Umirovljenik je nakon toga pobjegao, a policajci su ga uhitili nakon pregleda snimki nadzornih kamera. Najveću štetu od 2500 kuna učinio je na skupim gumama ford fusiona, a najviše problema vlasnici fiata una koja se nije imala kako vratiti do Kalinovca u kojem živi.
Kako je sam priznao tijekom ispitivanja na Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, ‘poludio’ je kada je vidio automobile parkirane na mjestima za invalide.
– Provjerio sam i nisu imali oznake za invalide. Tamo se nisu smjeli parkirati. To me jako razljutilo pa sam šilom koje sam tamo pronašao probušio gume na tim automobilima – kazao je umirovljenik koprivničkim tužiteljima.
– Svjestan sam da sam pogriješio i spreman sam nadoknaditi štetu – odgovorio je tijekom ispitivanja nedugo nakon što su ga uhitili koprivnički policajci i priveli zbog oštećenja tuđe imovine.
Slučaj je ovih dana stigao na koprivnički Općinski sud. Sudac Krešimir Pavlović kaznenim je nalogom umirovljenika proglasio krivim i osudio ga na pet mjeseci uvjetnog zatvora. Mora nadoknaditi više od 3000 kuna štete i uplatiti 300 kuna troškova suda. (ke)
FOTO: ARHIVA