Otkrili smo tko je zagonetni dobrotvor koji je gradu iz svoga džepa darovao 310.000 kn za novo dječje igralište

Nedavno je ulagač u bitcoine po Koprivnici šakom i kapom potrebitima dijelio novac


Autor: podravski.hr — 09.06.2018. / 11:24 Aktualno

Ovo je novo koprivničko dječje igralište uređeno za 360.000 kuna

Jednom imućnijem Koprivničancu nije bio problem iskeširati čak 310.000 kuna iz vlastita džepa kako bi kvart Lenišće imao moderno dječje igralište. Novo igralište krasit će Ulicu Vinka Vošickog, rekli su u gradskoj upravi, ali ime donatora nisu željeli otkriti.
– Identitet dobrotvora ostat će tajan na njegovo inzistiranje – poručuju iz Gradske uprave.
No, neslužbeno smo ipak uspjeli otkriti tko je tajanstveni koprivnički mecena. Riječ je o uspješnom poduzetniku, suvlasniku jedne poznate tvrtke. Više od toga ne bismo jer ipak treba poštovati njegovu želju za anonimnošću.
Grad je toj svoti dodao još 50.000 kuna kako bi se obavili pripremni radovi na igralištu, na kojem će biti desetak raznih sprava, te čak i stol za stolni tenis. Požele li klinci zaigrati nogomet, tu će im pak dobro doći postavljeni golovi.
Nije samo anonimni građanin obradovao gradske vlasti, učinila je to i mađarsko-hrvatska naftna kompanija INA, koja je odlučila opremiti novo igralište na Trgu kralja Tomislava. Koprivnica je u internetskom glasanju pobijedila gradove poput Siska, Gospića i Osijeka, ponajviše zahvaljujući građanima koji su lajkali objavu na Facebooku.
Zašto je uopće Koprivnica bila dio ovog on-line natječaja? Korisnici društvenih mreža za podravsku metropolu mogli su glasati jer „u kvartu na Trgu kralja Tomislava nalazi se 20-ak stambenih zgrada u kojima stanuje više od 100 mališana, budućih korisnika igrališta“. A upravo u blizini kvarta je i dječji vrtić Tratinčica te Osnovna škola Đuro Ester, što bi značilo da bi bilo idealno za 500-tinjak djece. Pogotovo što nigdje blizu nema igrališta s adekvatnim spravama.
Kad se tim donatorskim pričama spoji i ona nedavna o čovjeku koji je zaradio pravo malo bogatstvo ulažući u bitcoine, internetsku kriptovalutu, pa potom šakom i kapom navodno dijelio zaradu svojim sugrađanima – ne možemo ne primijetiti da se val dobrote širi Koprivnicom i Podravinom.

FOTO: DUBRAVKO VUTUC, IVICA BARAĆ, GRAD KOPRIVNICA