NIJE PRVI PUT Bivši učenik: ‘Prije par godina isti me profesor napao na maturalnoj pa sam ga i ja jednim udarcem sastavio sa zemljom’

Samo ću ovo na koncu reći: ako mu škodi, bolje da ne pije - poručio mu je bivši maturant Obrtničke škole


Autor: podravski.hr — 15.06.2018. / 13:42 Aktualno

Profesor nakon udarca leži na podu u krvi i drži se za lice

Nije mu, dakle, bilo prvi put. Pijani koprivnički profesor, kojeg je prošli tjedan na krvavoj maturalnoj zabavi nokautirao učenik Obrtničke škole, batine je na fešti maturanata dobio i prije nekoliko godina.
Pričali smo ovih dana s maturantom koji se s njim tada potukao. Također je bila maturalna večer Obrtničke škole, a proslava je bila u hotelu Bijela kuća u Koprivnici.
– S tim sam se profesorom tjelesnog te noći posvađao i on me potom iz čista mira dvaput boksnuo u glavu. Nije bio tako pijan kao sada na videosnimci. Što sam mogao? Uzvratio sam mu jednim udarcem i ‘sastavio ga’. Bila je hitna i policija, a zbog svega smo završili na Prekršajnom sudu u Koprivnici koji nas je osudio – ispričao nam je bivši maturant.
– Samo ću ovo na koncu reći: ako mu škodi, bolje da ne pije – poručio je bivši maturant Obrtničke škole koji je htio ostati anoniman, no čiji su podaci poznati redakciji.
Učenik koji je na prošlotjednoj maturalnoj zabavi udario i teško ozlijedio profesora kazneno je prijavljen državnom odvjetništvu. Kako je navela policija, “sumnja se da je 18-godišnji učenik (0,51 promila alkohola) tijekom maturalne zabave oko 2.35 sati, teško ozlijedio 48-godišnjeg profesora. Profesor je prethodno fizički napao učenika udarivši ga šakom u glavu, a ovaj mu je uzvratio”.
Profesor je bio pod utjecajem alkohola od 3,2 promila. S obzirom da mu to nije prvi takav incident, neslužbeno doznajemo kako mu u Obrtničkoj školi pripremaju izvanredan otkaz ugovora o radu. (ke, rm)
FOTO: SCREENSHOT