IPAK KREĆU SMJENE Gradonačelnik Koprivnice pojačava se zvučnim imenima, ovo bi trebali biti novi pročelnici

Samo dvije osobe mogle bi ostati na pročelničkim pozicijama - Dubravka Kardaš i Jasna Golubić


Autor: podravski.hr — 08.12.2017. / 6:30 Aktualno

Maja Marković (u sredini) - iz ureda uprave Podravke u ured uprave Koprivnice

Do rekonstrukcije gradske uprave, o kojoj se počelo govoriti nedugo nakon što je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) pobijedio na izborima, doći će vrlo brzo nakon Nove godine, kažu naši izvori. Navodno je Jakšić već obavio razgovore s kandidatima koje bi želio vidjeti kao svoje glavne suradnike do kraja mandata.
Samo dvije osobe mogle bi ostati u njegovu najužem timu, Dubravka Kardaš kao pročelnica za opće poslove te Jasna Golubić, dosad zadužena za izgradnju grada, kao šefica novog UO-a za prostorno uređenje. Najzvučnija prinova na Zrinskom trgu 1 mogao bi biti Zdravko Punčikar kao novi šef gradskih financija, odnosno pročelnik za financije, gospodarstvo i europske poslove. Nakon što je godinama bio Podravkin direktor za internacionalna tržišta, postao je šef financija, pa onda i član uprave hrvatske podružnice danskog Hartmanna.
Nedavno izabrani novi šef koprivničkog SDP-a Tomislav Golubić, pak, mogao bi preuzeti Upravni odjel za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, u kojemu je trenutačno viši stručni suradnik.
Bivšeg saborskog zastupnika Darka Ledinskog na mjestu pročelnika za društvene djelatnosti mogla bi zamijeniti diplomirana socijalna radnica Ana Mlinarić, trenutačno viša stručna savjetnica u Ministarstvu demografije. Glavna kandidatkinja za šeficu Ureda gradonačelnika trebala bi biti gradska vijećnica SDP-a Maja Marković, zaposlena u uredu Podravkine uprave.
Ledinski bi navodno trebao biti zbrinut upravo u Uredu gradonačelnika kao savjetnik, a i sadašnja šefica financija Jasmina Stričević mogla bi ostati raditi u gradskoj upravi. Novi pročelnici dužnost bi trebali preuzeti koncem siječnja. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF