SMJENA GENERACIJA Gradonačelnik Mišel Jakšić uskoro preuzima potpunu kontrolu nad koprivničkim SDP-om

Novi šef gradskog SDP-a bit će Tomislav Golubić, dosadašnji Zoran Gošek nije se ni kandidirao


Autor: podravski.hr — 24.11.2017. / 6:36 Aktualno

Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik

Diplomirani inženjer geodezije Tomislav Golubić jedini je kandidat za novog šefa koprivničkog SDP-a, doznajemo iz stranačkih izvora. Zaposlen je kao viši stručni suradnik za građenje u Gradskoj upravi.
On bi vođenje gradskog ogranka trebao preuzeti na unutarstranačkoj izbornoj konvenciji, koja će se održati 2. prosinca, iz ruku Zorana Gošeka, bivšeg čelnika Gradskog vijeća Koprivnice koji se neće ponovno kandidirati za predsjednika.
– Spreman sam preuzeti gradsku organizaciju i preuzeti pobjednički trend SDP-a u Koprivnici – izjavio je Golubić.
On je kadar gradonačelnika Mišela Jakšića, a njegova kandidatura, kao i još neka imena koja bi trebala ući u najuže gradsko vodstvo, govore kako je na pomolu smjena generacija i odlazak stare garde. Sam Jakšić, koji je dosad bio potpredsjednik, navodno se nema namjeru kandidirati za lokalnu stranačku funkciju.

Tomislav Golubić (desno) bit će novi čelnik koprivničkog SDP-a

Za predsjedništvo i gradski odbor, kako doznajemo, kandidirali su se, među ostalima Petra Rožmarić, Sandra Sinjeri, Željko Vugrinec, Dijana Franjo-Čordaš, Ivica Lukač, Kristinka Mikulić i Hrvoje Tisaj. Sve odreda Jakšićevi ljudi, kažu naši izvori iz SDP-a.
Gošek se neće u potpunosti politički umiroviti, nego će pokušati ući u gradski odbor, a kandidati iz srednje garde bit će, među ostalima, gradska vijećnica Nataša Tetec i šefica Komunalca Maja Hleb. Zasad nema informacija da bi se kandidirali i negdašnji predsjednici koprivničkog SDP-a Vesna Želježnjak i Dražen Pros, koji su u aktualnom mandatu članovi predsjedništva koprivničkog SDP-a.
– Vidjet ćemo, još nisam donio odluku – kazao je Dražen Pros.
U svakom slučaju, nakon 2. prosinca koprivničkim SDP-om u potpunosti bi trebali zavladati ljudi bliski Jakšiću. Na unutarstranačkim izborima glasaju svi članovi po modelu „jedan član – jedan glas“. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF