OTKRIVAMO Ovo su novi članovi križevačke gradske ‘vlade’, najviše interesa za fotelju šefa prosvjete

Kandidati idu na testiranja 3. travnja u križevačku malu gradsku vijećnicu


Autor: podravski.hr — 30.03.2018. / 9:55 Aktualno

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn (u sredini)

Poznata su imena kandidata za pročelničke pozicije u križevačkoj gradskoj upravi. Naime, nakon što su zadovoljili tražene uvjete iz javnog natječaja koji je raspisan 14. ožujka, osvanula su imena kandidata koji su dobili pozive na testiranja 3. travnja u križevačkoj maloj gradskoj vijećnici.
Za mjesto pročelnice Upravnog odjela za opće i pravne poslove formalne je uvjete zadovoljila samo diplomirana pravnica Sandra Vuketić iz Križevaca, inače zaposlenica križevačke gradske uprave na poziciji savjetnice za imovinsko-pravne odnose u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo.
Za mjesto pročelnika upravo tog ‘komunalnog’ odjela formalne uvjete zadovoljio je Krešimir Brunović iz Križevaca, kako saznajemo, diplomirani inženjer građevine koji radi u privatnoj tvrtki u Zagrebu.
Najviše je kandidata, njih čak troje, zainteresirano za poziciju pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje i sport. Prijavili su se viši kustos križevačkog Gradskog muzeja Ozren Blagec, bivši SDP-ovac i zaposlenik vladinog Ureda za udruge Sandro Novosel te aktualni pročelnik tog odjela Mladen Tenodi.
Zanimljivo je kako se poništio dio javnog natječaja koji se odnosi na poziciju pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu koji je dugi niz godina vodio Darko Masnec, danas pročelnik Upravnog odjela za financije u Koprivničko-križevačkoj županiji.
– U ovom trenutku je odlučeno da je za daljnji rad Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu najbolje rješenje poništenje natječaja. Na natječaj su pristigle tri ponude, od kojih je samo jedna bila ispravna pa je odlučeno da će se s izborom pročelnika još pričekati s obzirom na važnost te funkcije jer je ipak pročelnik odgovoran za gradski proračun. Privremena pročelnica taj posao radi vrlo dobro i svi procesi unutar odjela teku redovno – odgovorili su iz gradske uprave na naš upit zašto je poništen natječaj za ‘šefa financija’. (as)
FOTO: ADMIR SINANI