Otkrivamo pozadinu bizarne kazne od 3,20 kuna: Bojim se, ne želi otići od mene

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Autori teksta: Mirela Išvanović, Karlo Eisenbeisser

Općinski sud u Koprivnici, točnije njegov prekršajni odjel, nedavno je izrekao novčanu kaznu od 3,20 kuna, a ako prekršitelj plati dvije trećine kazne, iznos od 2,13 kune, ona će mu biti uvažena kao plaćena u cijelosti. Vlasnik nesvakidašnje, gotovo bizarne presude je Damir K. (50) iz Kunovec Brega pored Koprivnice. Sredinom siječnja ove godine u večernjim je satima u Goričkom nedaleko od Koprivničkog Ivanca izvrijeđao poznanicu Maricu L. (76) koja ga nije htjela pustiti u kuću.

– Kurvo, j… ti pas mater! J… ti bog mater! Pusti me unutra p…. ti materina – grmio je na poznanicu koja mu je pozvala policiju. Damir je uhićen i zadržan u policijskoj postaji zato što se ni nakon dolaska policijskih službenika nije smirivao. U redovnom postupku sutkinja Dubravka Miloloža kaznila ga je sa 603,20 kune, a kako je bio uhićen i zadržan, 600 kuna kazne mu je umanjeno zato što je bio lišen slobode. Ostatak kazne od 3,20 kune mora platiti. Uz to, mora podmiriti i 100 kuna paušalnog troška suda. Ovaj slučaj možda bi bio samo jedan u nizu nasilja o kojem smo izvještavali da nije riječ o “starim poznanicima” policije i suda. Posljednji sukob dogodio se prije nekoliko tjedana, a svako malo policija, kasnije i sud, rješavaju njihove žustre razmirice.

– I prije me je znao napadati, ali sad je prevršio svaku mjeru. On je sam i nema nikoga, zna da sam i ja sama i da kuham pa dolazi. On je također sirotinja i trebao bi se netko za njega pobrinuti i udomiti ga. Bila sam i na Centru za socijalnu skrb i molila da mu se pomogne, ali ništa nisam postigla. Uza siromaštvo, pije i bolestan je na živce. Ne znate što mu može pasti na pamet – objasnila nam je Marica nakon jednog njihovog sukoba o kojem smo izvještavali. Priznala nam je tada da ga je mnogo puta iz samilosti pustila u kuću, dala mu hrane i pustila da si kuha kavu, ali onda ga se ne može riješiti.

Marica L. (76) jada se kako se ne može riješiti Damira koji ju stalno vrijeđa

– Ne želi otići doma od mene. Mnogo puta sam se sažalila nad njime jer je sirotinja, ali sada ga se bojim. Pa mogao bi mi cijelu kuću razbiti, a mene istući. Ne znate što mu može pasti na pamet. Treba mu pomoći. Kad Centar može pomagati tolikim Romima, može i njemu. Kuća mu se ruši, a nije ni zdrav – rekla nam je 76-godišnja Marica.

Foto Arhiva PL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI