Otkrivamo pozadinu: Tko je Koprivničanka prijavljena za 6,4 milijuna kuna tešku prijevaru

Podravski list profile

Varaždinski policajci prošli tjedan završili su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili koprivničku menadžericu Tatjanu Preradović (44) zbog sumnje da je počinila više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta kojima je država oštećena za najmanje 6,4 milijuna kuna.

Ne otkrivajući identitet osumnjičene Koprivničanke, inače zaposlene kao menadžerice u poznatoj farmaceutskoj tvrtki, varaždinski su policajci nakon završenog kriminalističkog istraživanja priopćili kako su 44-godišnjakinju kazneno prijavili zbog utaje poreza, krivotvorenja službene isprave, zlouporabe  povjerenja u gospodarskom poslovanju te povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Kako se sumnja, “ona je kao osoba ovlaštena za zastupanje i direktorica dvaju trgovačkih društava iz Varaždina koja su se bavila nabavom i prodajom rabljenih automobila, u razdoblju od 1. siječnja 2014. do 31. listopada 2016. godine davanjem netočnih i nepotpunih podataka o prihodima i drugim činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa porezne obveze te izradom i korištenjem krivotvorenih poslovnih isprava, neosnovano prijavila odbitak pretporeza za raznu fiktivnu robu, čiji se promet odvijao između navedenih trgovačkih društava, kao i drugih društava koja su već ranije sudjelovala u poreznim prijevarama ili pak se radi o fiktivnim društvima i društvima koja nisu bila u sustavu poreza na dodanu vrijednost” – priopćili su iz policije i nastavili zašto terete 44-godišnju Koprivničanku.

– Nadalje, nije u cijelosti prijavila i platila porez na dodanu vrijednost i porez na dobit, neosnovano je koristila oslobađanje od plaćanja poreza na dodanu vrijednost na isporuke dobara u druge članice Europske unije te nije kao odgovorna osoba vodila trgovačke i poslovne knjige koje je bila obvezna voditi sukladno zakonskim odredbama. Svojim postupanjem kao odgovorna osoba i direktorica navedenim je trgovačkim društvima pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 6.380.000,00 kuna, na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske – tvrde varaždinski policajci.

Osumnjičena menadžerica Tatjana Preradović nije bila raspoložena za razgovor s novinarima i uputila nas je na svog odvjetnika Krunoslava Kunštića.

– Imajući u vidu stadij kaznenog predmeta koji se vodi protiv moje klijentice i zakonske odredbe, zaista nije moguće nešto posebno komentirati u ovom trenutku, pogotovo ne detalje koji bi javnosti bili interesantni. Za sada mogu reći da već u ovoj početnoj fazi postupka imamo jasno razrađenu koncepciju obrane i strategiju za postupak koji nas čeka i da smo pravno optimistični – rekao je Krunoslav Kunštić.

Tomislav Mihaljac

O Tatjani Preradović pisali smo nedavno kada je osuđena da je bivšem izvanbračnom supružniku Tomislavu Mihaljcu oštetila skupocjeni BMW ‘sedmicu’ u središtu Koprivnice. Iako se kao motiv nagađala osveta bivšem partneru, kaznena prijava varaždinske policije za gospodarski kriminal baca novo svjetlo i na taj događaj kao i nove moguće motive. Prema presudi, Tatjana mora Tomislavu, odnosno njegovoj tvrtki Premium auto iz Varaždina koja se bavi prodajom luksuznih automobila, isplatiti 3000 kuna štete zbog tri crte koje je napravila oštrim predmetom na blatobranu skupocjenog BMW-a na parkiralištu Vintage bara u Svilarskoj ulici u Koprivnici.

Kako je menadžerica Tatjana postala glavna i jedina osumnjičenica za gospodarski kriminal, otkrit će državnoodvjetnička istraga koja će uslijediti. Iz pravosudnih smo izvora doznali kako je u vrijeme za koje se kaznenom prijavom tereti Tatjana doista bila direktorica i odgovorna osoba tvrtke, no da je sve poslove obavljao i tvrtku zapravo vodio njezin sada bivši partner Tomislav Mihaljac. Čitateljima da pojasnimo, to je jedini Koprivničanac koji je u Koprivnici vozio skupocjene automobile poznatih svjetskih luksuznih marki BMW, mercedes, porsche, ferrari, jaguar, masserati i druge.

Izvanbračni partner Tatjane Preradović, Tomislav Mihaljac kazneno je prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće kod Ludbrega u kojoj je preminula jedna osoba

Kako se u nekim medijima moglo pročitati, Tatjani je nuđena suradnja s istražiteljima kojom je sa sobom u kazneni progon mogla’povući’ i bivšeg partnera, no ona je to zasad odbila, što ne znači da tijekom postupka i neće. Može se braniti kako poželi, a u tu svrhu je angažirala vjerojatno najboljeg kaznenopravnog branitelja kojeg je mogla u ovom trenutku, Krunoslava Kunštića.

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti