AKCIJA Koprivnička policija uhitila trojicu krijumčara ljudima koji su u Hrvatsku ‘prošvercali’ 21 imigranta

U koprivničkoj policiji potvrđuju kako je kriminalističko istraživanje u tijeku


Autor: podravski.hr — 09.12.2017. / 8:07 Crna kronika

Ilustracija / Policija ga je jedva svladala

Više je osoba noćas uhićeno na području Koprivnice zbog sumnje da su sudjelovali u krijumčarenju ljudi preko granice, ekskluzivno jučer doznaje Podravski.hr.
Rano jutros policija je službeno potvrdila akciju.
“Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Sirije rođenih 1994. godine i državljaninom Srbije rođenim 1986. godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj. Sumnja se da su u srijedu, 6. prosinca, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi na osječkom području preuzeli 21 stranog državljanina koji su prethodno ilegalno prešli državnu granicu sa Srbijom, prevezli ih do Ždale, gdje su ilegalno prešli granicu s Mađarskom.
Strane državljane zatekli su djelatnici mađarske policije, a osumnjičenike su uhitili policijski službenici na koprivničkom području.
Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku”, priopćili su u policiji.
Ovo nije prvi slučaj da su policajci otkrili nezakonite migrante u Koprivnici. Prije otprilike mjesec dana u skladištu Danice na Đelekovečkoj cesti, u kamionu su otkrivena dva ‘slijepa putnika’.
Riječ je bila o dvojici Afganistanaca koji su se potajno ukrcali u Podravkin šleper najvjerojatnije u Turskoj i kroz granični prijelaz Bajakovo bez znanja hrvatske policije i carine ušli u našu zemlju.
Put ih je odveo do Koprivnice gdje su ih na stovarištu otkrili radnici Podravke i prijavili policiji. Dvojica Afganistanaca su prepraćeni na Bajakovo.
Za razliku od noćašnje akcije policije u kojoj su otkriveni elementi kaznenog djela, tad je bila riječ o prekršajnom postupku, pa su državljani Afganistana deportirani iz Hrvatske.
FOTO: ILUSTRACIJA