SVJEŽA KRV Troje novih koprivničkih ‘ministara’ u četvrtak stupa na dužnost u gradskoj upravi

Za svako se pročelničko mjesto, kako neslužbeno doznajemo, javio samo jedna kandidat


Autor: podravski.hr — 30.01.2018. / 11:51 Aktualno

Ana Mlinarić, Zdravko Punčikar i Dario Jembrek

Nova pročelnička garnitura u Gradu Koprivnici stupa na dužnost u četvrtak, a radi se o velikoj rekonstrukciji gradske uprave. Natječajni postupak, doduše, još je u tijeku – sutra se obavljaju završna testiranja – ali za svako se pročelničko mjesto javio, kako neslužbeno doznajemo, samo jedna kandidat, pa ni teoretski nema mogućnosti žalbenog postupka koji bi mogao prolongirati stvar.
Tko će biti novi najbliži suradnici gradonačelnika Mišela Jakšića (SDP), svojevrsni koprivnički ‘ministri’? Prema onome što smo doznali, od stare garniture ostaju samo dvije osobe. Jasna Golubić, dosadašnja pročelnica za izgradnju grada, preuzet će novi upravni odjel za prostorno uređenje, dok će Dubravka Kardaš ostati na čelu odjela za poslove gradskog vijeća.
U novome ustroju vlasti osnovan je ured gradonačelnika, a prvi šef Jakšićevog kabineta trebao bi biti Dario Jembrek iz Belupa, koji je nakon zadnjih lokalnih izbora ušao u Gradsko vijeće kao nezavisni kandidat na SDP-ovoj listi. U međuvremenu nije, kako doznajemo, promijenio (ne)stranački status.
Na čelo šefice za društvene djelatnosti trebala bi doći diplomirana socijalna radnica Ana Mlinarić, trenutačno viša stručna savjetnica u Ministarstvu socijalne politike.
Nakon što je u upravu Komunalca ušlo troje bivših Podravkinih menadžera, na pomolu je još jedan dolazak podravkaša, doduše bivšeg, u gradsku administraciju. Zdravko Punčikar, trenutačno član Hartmannove uprave, trebao bi voditi gradske financije, gospodarstvo i europske poslove.
Također se spominjalo kako bi Tomislav Golubić, odnedavno čelni čovjek koprivničkog SDP-a, trebao preuzeti upravni odjel za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, u kojemu je trenutačno viši stručni suradnik za građenje, no doznajemo kako se to u ovome trenutku neće dogoditi, nego će na čelu odjela do daljnjega ostati Mario Perković kao privremeni pročelnik.
Imenovanjem nove pročelničke garniture Jakšić završava krojenje gradskih upravljačkih struktura prema svojem ćeifu nekoliko mjeseci nakon što je stupio na svoj prvi neposredno izabrani gradonačelnički mandat. (hš)
FOTO: ARHIVA