Otkriven spomenik poginulim križevačkim braniteljima

U Križevcima jučer je proslavljen Dan križevačkih branitelja, a uz to je i obilježena i 30. obljetnica oslobođenja vojnih objekata u Križevcima. Središnji događaj te prigode bio je otkrivanje spomenika poginulim križevačkim braniteljima Domovinskog rata.

Održana je svečana dodjela odlikovanja Predsjednika Republike Hrvatske pripadnicima 3. bojne 117. brigade te su Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, odlikovani Josip Šinko, Božidar Đurinić i Stevo Bradić. Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, odlikovani su Ivica Keleković i Ivanka Kunštić. Odlikovanja je pripadnicima 3. bojne 117. brigade uručio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske general – pukovnik Marijan Mareković, a čestitke su im uputili i župan Darko Koren te gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

Zatim je u crkvi sv. Ane služena misa zahvalnica za poginule branitelje koju je predvodio monsinjor Jure Bogdan, vojni biskup u suslavlju s župnikom preč. Stjepanom Sovičekom, župnikom župe sv. Barvare u Carevdaru vlč. Dominikom Jaićem te kancelarom Križevačke eparhije o. Vladimirom Simunovićem.

Nakon svete mise formirana je kolona predvođena braniteljima, Križevačkom djevojačkom stražom i Gradskim puhačkim orkestrom Križevci do Ulice Franje Tuđmana gdje je održana središnja svečanost.

Dijete poginulog branitelja Dejan Plentaj čitao je imena 37 poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca.

Foto: kckzz.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI