OTKRIVENI DETALJI: Tužitelji nakon ispitivanja otkrili za što terete uhićenog menadžera

Uhićeni Podravkin menadžer (49) i njegov kompić (33) koji su uhićeni zbog gospodarskog kriminala teškog 750.000 kuna, danas su ispitani kod istražne sutkinje Županijskog suda u Varaždinu. Iako su to tužitelji predlagali, sutkinja istrage nije im nije udovoljila te nije im izrekla istražni zatvor.

Osumnjičeni menadžer odmah dao je otkaz u Podravki kako ne bi završio u istražnom zatvoru

Opasnost od ponavljanja kaznenog djela kazneno prijavljeni direktor je riješio raskidom ugovora o radu u Podravki, a njemu je odlukom sutkinje i određena mjera opreza zabrane obavljanja poslovne aktivnosti u dioničkom društvu.

Tužitelji su danas otkrili ipak malo više detalja od onih koji su objavljeni u policijskom izvješću koje smo prenijeli jučer, u četvrtak.

FOTO: Ilustracija

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 49-godišnjak, kao odgovorna osoba dioničkog društva iz Koprivnice, od srpnja 2020. do ožujka 2021. godine, u više navrata izrađivao zahtjeve za izdavanje proizvoda u kojima je neistinito prikazivao da različiti korisnici, a najčešće jedna neprofitna organizacija, traže da im društvo dodijeli svoje proizvode kao pomoć za pučke kuhinje te takve neistinite zahtjeve dostavljao u odjel marketinga društva koji je, ne sumnjajući u njihovu vjerodostojnost, izdavao naloge skladištu društva za pripremu i predaju tražene robe. Osnovano se sumnja da je potom 33-godišnji okrivljenik preuzimao robu iz skladišta društva, odvozio ju teretnim vozilom i preprodavao, a novac od prodaje su međusobno dijelili i zadržavali za sebe. Okrivljenici su, osnovano se sumnja, nakon toga izrađivali krivotvorenu dokumentaciju kojom su lažno prikazivali da je roba isporučena korisnicima te da su na opisani način ostvarili protupravnu imovinsku korist na štetu društva u visini od najmanje 750.000 kuna” – priopćili su iz tužiteljstva.
Osumnjičenog menadžera tereti se za produljeno kazneno djelo zlouporabe povjerenja i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, a njegovog 33-godišnjeg ‘kompića’ za pomaganje u tom nedjelu.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI