Otvoren bratski rat u Miškininoj: Ne možemo u Treću ligu? E, pa ne može ni Slaven!

Podravski list profile

Ispadanje NK Koprivnice iz Treće HNL izazvalo je dosad nezamislivo zahlađenje odnosa na relaciji Koprivnice i Slavena Belupa. Kada su na sastanku predstavnika klubova oko popunjavanja novoformirane Treće HNL Sjever priopćili NK Koprivnici da sigurno ispada iz dosadašnje Treće lige i da će u toj ligi biti B momčad Slaven Belupa i varaždinske Slobode, klubova koji bi kao novoformirani zaubišli pravilo i ušli u ligu, oštro su reagirali i poslali Hrvatskom nogometnom savezu protestno pismo.

– Stalno su nas uvjeravali odgovorni da nitko ne ispada zbog proširenja lige, no sada se odjednom priča mijenja da trebamo ispasti. Ako se primjenjuju propisi na onoga tko mora ispasti, onda se moraju primjenjivati propisi i kod popune lige – istaknuli su iz NK Koprivnice jasno aludirajući kako Slaven Belupo B i NK Sloboda Varaždin ne mogu prema pravilima HNS-a ući u novu Treću ligu.

Goran Sikavica, predsjednik NK Koprivnice i Slavko Tucaković, direktor kluba

– Nije dana mogućnost da u novu ligu u Regiji Sjever ulaze klubovi iz nižeg ranga od Četvrte NL. NK Koprivnica ima sve uvjete da dobije licencu i na vrijeme je izvršila sve potrebne radnje oko prijave i dostave dokumentacije za razliku od drugih koji to nisu, a žele u viši rang. Ako oni mogu ući mimo propisa po dogovorima, onda po dogovorima i tome može i NK Koprivnica ostati u novoformiranoj 3. HNL Sjever jer ima prednost pred klubovima dva ranga niže ili klubovima koji se nisu ni natjecali. HNS i ŽNS Koprivničko-križevački treba štititi interese svih svojih članova i pritom osigurati svima ravnopravnost – priopćili su iz NK Koprivnice žaleći se Hrvatskom nogometnom savezu na novu reorganizaciju i popunu Treće HNL.

Uz sve to, iz NK Koprivnice naglasili su kako Slaven Belupo (izravno nisu imenovali klub) kao profesionalni klub, prema odluci HNS-a, ne može imati drugu momčad u toj ligi. Tvrde kako je HNS-ovom Odlukom o sustavu stalnih natjecanja određeno kako “Profesionalni klubovi koji prijave drugu momčad za natjecanje, s drugom momčadi počinju se natjecati na županijskoj razini natjecanja”.

– Prema tome, NK Koprivnica će napraviti to da ne samo oni neće igrati Treću HNL, nego neće ni Slaven B, niti varaždinska Sloboda. Tako ispada sada, a vidjet ćemo kako će odlučiti Izvršni odbor HNS-a na svojem sastanku – rekao je Danijel Lončar, tajnik ŽNS-a.

U Slavenu Belupu nemaju službeno nikakvog odgovora na otvoreno pismo NK Koprivnice

Predsjednik NK Koprivnice, Goran Sikavica, samo je potvrdio kako se u svim dijelovima slaže s dopisom svog Izvršnog odbora Davoru Šukeru u Hrvatski nogometni savez.

– Od početka su nas svi uvjeravali da nema ispadanja. Zbog Saveza je ispala cijela zbrka i žao mi je što se sve to događa. Želja nam je igrati u što boljoj ligi, Koprivnica da bude odskočna daska igračima Slavena i da pružamo razvoj mladih igrača. Nažalost, promijenili su se neki odnosi između klubova, otkad, kako, zašto, ne znam zaista. U Zagrebu zasjeda Izvršni odbor HNS-a, najvjerojatnije sljedeći tjedan pa ćemo vidjeti – rekao je predsjednik NK Koprivnice Goran Sikavica.

U Slavenu Belupu nemaju službeno nikakvog odgovora na otvoreno pismo NK Koprivnice Hrvatskom nogometnom savezu.

– O svemu sam razgovarao s direktorom Šimunovićem i rekao mi je da što ćemo priopćavati ako se još ništa ne zna – rekao je glasnogovornik Slavena Luka Šarlija. Ukratko, iz Slavena nema nikakvog odgovora. Neslužbeno, u klubu su doslovno poludjeli na ovakav potez NK Koprivnice protiv Slaven Belupa koji je godinama bio glavni oslonac Zelenih i držao ih na životu. Prekid suradnje dvaju klubova najizglednija je opcija, a situacija je kompliciranija ako se uzme u obzir da ti klubovi dijele školu nogometa, stadion, dijelili su dojučer gotovo sve igrače i ustupali im trenere.

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti