Otvorena nova dionica ceste u Rasinji: U tri godine potegnuli 5,7 kilometara

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić posjetili su jučer otvorenje modernizirane javne lokalne ceste LC 26004 Duga Rijeka-Ivančec-Rasinja, na dionici od Male Rasinjice do Duge Rijeke u dužini 1930 metara.

Rasinjski načelnik Danimir Kolman zahvalio je Županiji i ŽUC-u na podršci i sudjelovanju u vrlo važnom projektu cestovnog povezivanja naselja u sklopu općine.  

-Projekt smo radili u suradnji sa ŽUC-om i Županijom kojima zahvaljujem što su nas stavili u svoj program jer sami ne bi mogli financirati izgradnju ceste. Općina je pripremu podloge na  dionici od Male Rasinjice do Duge Rijeke financirala s 580 tisuća kuna, a u tome su nam pomogli i Fond za regionalni razvoj te SNV koji su sudjelovali s polovicom iznosa na čemu zahvaljujem. Drago nam je što smo ovaj projekt priveli kraju na zadovoljstvo mještana, nastavit ćemo s obnovom cesta na području naše općine i dalje – kazao je načelnik Kolman.

Ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić je predstavio tehničke karakteristike modernizirane prometnice dodavši kako je na predmetnoj dionici financijska obveza ŽUC-a u pogledu asfalterskih radova iznosila oko 830 tisuća kuna.

-Sretan sam što smo u trogodišnjem ciklusu završili veliki projekt modernizacije nemoderniziranog dijela prometnice u dužini od 5,7 kilometara od Belanovog sela do Duge Rijeke. ŽUC  je ukupno investirao kroz 2019., 2020. i 2021. godinu u te modernizacije oko 2,5 milijuna kuna. Općina je kroz sve tri godine financirala pripremu podloge, odnosno sufinancirala je javnu cestu s više od 1,5 milijuna kuna u tri etape. Mnogo se radilo na području Rasinje jer su ovdje velike potrebe za obnovu, a i dalje ćemo raditi na isti način te očekujemo izvrsnu suradnju s načelnikom i općinskim vijećem kao i do sada – istaknuo je ravnatelj Guzalić.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI