Otvorena nova dvorana – Gradonačelnik Jakšić: Ovo je povijesni objekt za ovaj dio grada

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je svečano otvorena nova sportska dvorana u Koprivnici, dvorana Osnovne škole Đuro Ester. Na svečanom otvorenju govorili su ravnateljica Sanja Prelogović, predsjednik uprave križevačkog Radnika, čiji su radnici izgradili dvoranu, Mirko Habijanec i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Racnateljica Sanja Prelogović i gradonačelnik Mišel Jakšić otvorili su dvoranu

Gradonačelnik je zahvalio svim partnerima koji su sudjelovali u izgradnji dvorane, ali i svima koji su sudjelovali u svim projektima oko obrazovne strukture u Koprivnici. Podsjetio je na izgradnju novog vrtića u Starigradu, obnovu vrtića Loptica u Svilarskoj ulici, rješavanje problema blagovaonica u Područnim školama Vinica i Starigrad, obnovu osnovnih škola Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski.

Predsjednik Uprave križevačkog Radnika Mirko Habijanec školi je darovao sliku kao podsjetnik na tvrtku Radnik kao izvođača radova

– Ova je škola to čekala desetljećima, svojim rezultatima i ostvarenjima to je zavrijedila odavno i vjerujem da na ovaj način dajemo poticaj da i dalje ostanete ponos ovog grada kao što ste bili sve ove godine – obratio se Jakšić djelatnicima, učenicama i učenicima Osnovne škole Đuro Ester i otvorio, kako je naglasio, na veselje svima, pa i sportašicama i sportašima za ovaj dio grada, povijesni objekt.

Svečano je bilo danas u Osnovnoj školi Đuro Ester

Podsjetimo, investitor dvorane je Grad Koprivnica preko Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac. Vrijednost izgradnje je 10,5 milijuna kuna bez PDV-a, a vrijednost opremanja dvorane iznosi 750.000 kuna, također bez PDV-a. Radovi na izgradnji započeti su u listopadu prošle godine, a završeni su u travnju ove godine.

Dvorana je suvremeno opremljena

Sama zgrada sportske dvorane sastoji se od dva dijela. Prvi je sama dvorana, a drugi su zajedničke prostorije, svlačionice, sanitarni dio i spremišta. U dvorani je iscrtano pet različitih sportskih terena koji zadovoljavaju kriterije sportskih natjecanja. Visoka je oko 12 metara tako da će se u njoj moći odigravati i odbojkaške utakmice, a kako je ravnateljica Prelogović naglasila, ona je i akustična tako da će se u budućnosti vjerojatno moći održavati i koncerti i drugi kulturni sadržaji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI