OTVORENA SEZONA LOVA Lovci upucali više od 50 fazana, a zečevi i lisice pošteđeni su ubojite sačme

Inače se puca i na zeca, ali na ovom dijelu lovišta odredili smo da lova na zeca neće biti zbog manjeg broja jedinki i njegova populacija treba se obnoviti – objasnio je tajnik Lovačke udruge


Autor: podravski.hr — 30.10.2018. / 10:50 Aktualno

Ludbreški lovci pokraj ustrijeljenih fazana

Lovačko društvo Srnjak iz Ludbrega ove nedjelje imalo je otvorenje sezone lova. Oko 40 članova društva, ali i gostiju okolnih društava, krenuli su u lovište s ciljem odstrela fazana i predatora, uglavnom lisica.
– Svake godine kada otvaramo lov pozovemo i članove okolnih lovačkih društava na zajedničko druženje. To nam je tradicija – objasnio je Alen Stanko, tajnik LU Srnjak.
U nedjeljnom lovu lovce je pratila dobro kob te su uspjeli ustrijeliti oko 50 fazana, dok odstrela lisice nije bilo.
– Inače se puca i na zeca, ali na ovom dijelu lovišta odredili smo da lova na zeca neće biti zbog manjeg broja jedinki i njegova populacija treba se obnoviti – objasnio je Stanko koji je dodao da za dva tjedne počinje i lov na crnu divljač, a posebice se to odnosi na divlje svinje.
– Naravno, za naše članove i goste na kraju lova pripremili smo lovački paprikaš i druge lovačke delicije jer je i druženje sastavni dio lovačke kulture. Specijalitete je pripremila naša kuharska ekipa koja je na sajmu lova i ribolova u Varaždinu osvojila Srebrenu žlicu u spravljanju lovačkog gulaša – objasnio Alen Stanko. (md)

FOTO: LU SRNJAK LUDBREG