Otvorena važna prometnica za razvoj kraja: Cesta Slanje – Stari Vrh preduvjet za turistički razvoj

Podravski list profile

Završili su radovi na drugoj dionici ceste Slanje – Stari vrh u općini Martijanec.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 1,7 milijuna kuna. Drugu dionicu, koja je otvorena prošli tjedan, sufinancirali su Općina Martijanec i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

– Cesta je važna transverzala na našem području jer naselja Slanje i Rivalno spaja s našim vinogradarskim dijelovima. Kao takva preduvjet je za željeni razvoj turizma u budućnosti, biciklističkih ruta, ali i mirni kutak za Martijančane – istaknuo je načelnik Mladen Levak, koji nije propustio priliku te je opet kritizirao Varaždinsku žaupaniju.

– Županija ima najviše cesta na području Martijanca, međutim, s njima ne možemo naći zajednički jezik. Najbolji primjer su ceste Martijanec – Hrastovljan i Križovljan – Slanje. Iako su to županijske ceste, od osnutka Općine na njima nije napravljen ni metar biciklističke staze. Projekt smo završili, ali odobrenja nema – naveo je Mladen Levak. Ministar Predrag Štromar, koji je i otvorio novouređenu prometnicu, najavio je 380.000 kuna iz Ministarstva za dovršenje i treće dionice ove prometnice.

No, razgovora je bilo i o Osnovnoj školi Martijanec, koja je jedina u županiji s dvosmjenskom nastavom.

– Zajednički moramo riješiti školu. Budući da osnivač nije netko tko bi shvatio problem u školstvu, idemo mi odraditi posao da Martijanec ne bude zadnja škola koja ide u jednosmjensku nastavu. Idemo svi skupa, saborski zastupnici i mi, odraditi sve da i učenici u vašoj općini imaju adekvatno školovanje i obrazovanje – izjavio je potpredsjednik hrvatske Vlade.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Sesvečani oživjeli Ivanjske običaje

Hrvatsko folklorno društvo Sesvečice organiziralo je prikaz tradicijskih običaja za Ivanje u Podravski Sesvetama. Sesvečani su u suradnji s Udrugom umirovljenika Podravske Sesvete, Udrugom žena

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti