Otvorili vrtić dvije godine nakon završetka radova

Sa zakašnjenjem od otprilike dvije godine svečano je prošli tjedan otvoren Dječji vrtić Djetlić u Sokolovcu. Riječ je o investiciji vrijednoj šest milijuna kuna koja će značajno podići kvalitetu života mještana ove općine blizu Koprivnice, u kojoj su dosad roditelji vozili svoju djecu u okolna mjesta u vrtiće jer to nisu mogli u svojoj općini.

– Naša je općina poznata po tome da mnogo ulaže u obitelji i mlade, financiramo brojne predškolske i školske aktivnosti te razne izvannastavne i sportske programe, uvijek stojimo na raspolaganju za sve što je potrebno za djecu. Tako će biti i u buduće, a ovaj vrtić koji smo izgradili za našu budućnost te kako bi obitelji ostale u općini upravo to i dokazuje – kazao je načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj i dodao da vrtić zasad skrbi o 62 djece. Osnivačica vrtića Karmen Pavlic zahvalila je Županiji i Općini na podršci te naglasila kako u vrtiću nude suvremeni pristup odgoju i obrazovanju s integriranim kurikulumom koji u središte stavlja dijete.

Vrtić Djetlić trebao je biti otvoren na jesen 2019. godine jer je već tada sve bilo izgrađeno i opremljeno, no on je donedavno bio prazan.

 Završna faza radova na uređenju unutrašnjosti zgrade, struje, podova i pločica te dio prilaznih putova krenula je u travnju 2019., a nakon toga i opremanje igrališta i okoliša. Sve je bilo spremno i najavljeno za jesen kada su prvi polaznici trebali stići u vrtić. Ipak, to se nije dogodilo.

– Kratko i jasno, koncesionar koji se prijavio na natječaj za obavljanje vrtićke djelatnosti jednostavno je odustao. Mi smo s naše strane sve završili i opremili, bio je raspisan natječaj, koncesionar je odabran i na kraju su se povukli te mi sada trebamo raspisati novi natječaj što traje dosta dugo jer se radi o dosta birokracije. Nadam se da će sve uskoro krenuti. Kako je i prošle godine bila cijela situacija, sve se dodatno odužilo. Plan je sada da sve pripremimo za novu školsku godinu i nadamo se da ćemo uspjeti – rekao je u veljači ove godine načelnik Općine Vlado Bakšaj.

Srećom, planovi su uspjeli i sada općina Sokolovac ima vlastiti vrtić.

Zgrada budućeg vrtića nalazi se uz školu i ima 460 četvornih metara iskoristivog prostora u koji će se smjestiti dvije vrtićke i jedna jaslička skupina. Inače, ovom vrtiću gravitira stotinjak djece, no dio ih već polazi koprivničke vrtiće jer su im bliže.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI