Ova je općina među prvima uvela sufinanciranje sterilizacije pasa

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Sveti Đurđ odlučila se za subvencioniranje sterilizacije pasa, i to s 200 kuna po psu, jer na zbrinjavanje pasa lutalica godišnje potroši čak 75.000 kuna.

– Općina Sveti Đurđ poziva sve mještane općine koji drže kućne ljubimce da iskoriste ovu subvenciju. Svi koji žele mogu se javiti u veterinarske ambulante, a Općina će im refundirati taj iznos. Općina je u 2018. godini za zbrinjavanje pasa lutalica izdvojila iz proračuna iznos bruto plaće jednog djelatnika. Stoga, pozivam mještane da se priključe ovom programu – rekao je Josip Jany, načelnik općine Sveti Đurđ, i dodao da će troškovi zbrinjavanja pasa lutalica ove godine biti još veći.

O ovom problemu već smo pisali, a na njega su nas upozorili mještani Struge, naselja u općini Sveti Đurđ, koji su naveli da u njihovu mjestu, ali i u čitavoj općini, ima mnogo pasa lutalica. Kako su nam rekli, radi se o velikim psima čiji su vlasnici većinom poznati (ne radi se o psima lutalicama bez vlasnika), ali ne brinu se dovoljno za svoje ljubimce.

– Već duže vrijeme borimo se s ovim problemom, psi su stalno na ulicama, ali nitko za to ne mari. Ne znamo kako riješiti taj problem – rekla nam je jedna od nezadovoljnih mještanki Struge.

Najviše stanovnike brine što se i njihova djeca susreću s tim psima, pa stoga postoji bojazan od napada. – Nikad ne znate što je psu u glavi, a djeca znaju biti nestašna pa zadirkuju pse – zabrinuta je bila mještanka Struge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI