Ova je općina među prvima uvela sufinanciranje sterilizacije pasa

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Sveti Đurđ odlučila se za subvencioniranje sterilizacije pasa, i to s 200 kuna po psu, jer na zbrinjavanje pasa lutalica godišnje potroši čak 75.000 kuna.

– Općina Sveti Đurđ poziva sve mještane općine koji drže kućne ljubimce da iskoriste ovu subvenciju. Svi koji žele mogu se javiti u veterinarske ambulante, a Općina će im refundirati taj iznos. Općina je u 2018. godini za zbrinjavanje pasa lutalica izdvojila iz proračuna iznos bruto plaće jednog djelatnika. Stoga, pozivam mještane da se priključe ovom programu – rekao je Josip Jany, načelnik općine Sveti Đurđ, i dodao da će troškovi zbrinjavanja pasa lutalica ove godine biti još veći.

O ovom problemu već smo pisali, a na njega su nas upozorili mještani Struge, naselja u općini Sveti Đurđ, koji su naveli da u njihovu mjestu, ali i u čitavoj općini, ima mnogo pasa lutalica. Kako su nam rekli, radi se o velikim psima čiji su vlasnici većinom poznati (ne radi se o psima lutalicama bez vlasnika), ali ne brinu se dovoljno za svoje ljubimce.

– Već duže vrijeme borimo se s ovim problemom, psi su stalno na ulicama, ali nitko za to ne mari. Ne znamo kako riješiti taj problem – rekla nam je jedna od nezadovoljnih mještanki Struge.

Najviše stanovnike brine što se i njihova djeca susreću s tim psima, pa stoga postoji bojazan od napada. – Nikad ne znate što je psu u glavi, a djeca znaju biti nestašna pa zadirkuju pse – zabrinuta je bila mještanka Struge.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI