NEPOPRAVLJIVA Vlasnica Sexy shopa opet kazneno prijavljena za prodaju sintetske marihuane, a već ima četiri optužnice

Kako su jutros priopćili iz policije, kazneno su prijavili 37-godišnjakinju koja je "kao odgovorna osoba trgovačkog društva, u trgovini na koprivničkom području stavila u promet proizvod mirisnog ukrasnog bilja, koje u sebi kao djelatni sastojak sadrži sintetski kanabinoid koji se nalazi na popisu droga"


Autor: podravski.hr — 31.08.2018. / 10:44 Crna kronika

Znakovit grafit i dalje je na zgradi u središtu Koprivnice u kojoj je Sexy&smart shop; u okviru Emanuela Betlehem Lončarić

Vlasnica Sexy shopa iz Koprivnice Emanuela Betlehem Lončarić (37) zaradila je još jednu kaznenu prijavu zbog prodaje sintetske marihuane. Kako su jutros priopćili iz policije, kazneno su prijavili 37-godišnjakinju koja je “kao odgovorna osoba trgovačkog društva, u trgovini na koprivničkom području stavila u promet proizvod mirisnog ukrasnog bilja, koje u sebi kao djelatni sastojak sadrži sintetski kanabinoid koji se nalazi na popisu droga”.
Policijsko istraživanje krenulo je prije dva mjeseca kada su se policajci po tko zna koji puta ‘zapiknuli’ u Sexy shop kako bi provjerili bavi li se ta trgovina još uvijek prodajom umjetne marihuane. Zaplijenili su paketić takozvanog osvježivača prostora Zombi i poslali ga na analizu u zagrebački Centar za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić. Rezultat analize bio je pozitivan.
Aktivni sastojak biljne tvari pronađene u paketiću bio je doista zakonom zabranjen sintetski kanabinoid, inače vrlo opasna tvar čije se konzumiranje pušenjem povezuje sa smrću nekoliko mladih osoba u Hrvatskoj. Liječnici konzumiranje te droge povezuju s više slučajeva mentalnih oboljenja i drugih ozbiljnih bolesti mozga i živčanog sustava.
O bivšoj vlasnici Sexy shopa u Koprivnici Emanueli Betlehem Lončarić pisali smo nekoliko puta. Koprivnički su tužitelji protiv nje podignuli čak četiri optužnice, a u sva četiri slučaja tereti je se za nezakonitu prodaju ‘zloglasnih’ osvježivača prostora pod kojim se imenom kriju sintetski kanabinoidi.
Problemi vlasnice Sexy shopa počeli su u siječnju 2015. godine kad im je policija prvi put ušla u prostor. Utvrdili su kako se u vrećicama osvježivača kriju sintetski kanabinoidi, a proizvod se prodavao pod raznim imenima od kojih su najpoznatija Galaxy, Magic Dragon, Zombie i Rainbow. Do ovog slučaja, policajci su četiri puta pretresali Sexy shop.
Nakon treće racije i kaznene prijave u ožujku 2016. godine, temeljem zahtjeva koprivničkih tužitelja sutkinja istrage joj je odredila i mjesec dana istražnog zatvora. Protiv tog rješenja podnijela je ustavnu tužbu koju je sud na čelu s predsjednikom vijeća Miroslavom Šeparovićem, koji je i predsjednik Ustavnog suda RH, odbio.
Inače, Betlehem Lončarić u svim je otvorenim predmetima optužena za kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenim prometom i prodajom droga. Za to djelo predviđena je kazna od jedne do 12 godina zatvora.
FOTO: PODRAVSKI.HR/FACEBOOK