Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

Ova tri popularna čaja snižavaju visoki krvni tlak

Problemi s visokim krvnim tlakom uglavnom se rješavaju konzumacijom lijekova, promjenom životnih navika, poput zdravije i uravnotežene prehrane te učestalijim kretanjem odnosno, povećanom fizičkom aktivnošću. Međutim, pijenje čajeva za zdravlje srca, poput onih od kamilice, zelenog čaja ili čaja od listova masline, može biti dio holističkog pristupa kontroli krvnog tlaka.

Istraživanje iz 2019. pokazalo je da sastojci u čaju mogu opustiti krvne žile, poboljšati rad arterija, smanjiti upalu i pomoći u regulaciji određenih procesa u tijelu koji utječu na krvni tlak.

Zeleni čaj

Popularni zeleni čaj sadrži bioaktivne spojeve zvane katehini koji se povezuju s raznim zdravstvenim prednostima, uključujući smanjenje krvnog tlaka.

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice je poznat po svojim blagim, umirujućim i umirujućim svojstvima i često se koristi za poticanje opuštanja i ublažavanje stresa, što neizravno može utjecati na krvni tlak. Sadrži razne korisne spojeve, poput flavonoida, terpenoida i kumarina, koji pridonose njegovim terapeutskim svojstvima.

Čaj od listova masline

Jedan od najzdravijih čajeva na svijetu, čaj od maslinovog lišća, sadrži u sebi spojeve poput oleuropeina i hidroksitirozola za koje se smatra da podupiru regulaciju krvnog tlaka potičući opuštanje krvnih žila prenosi N1.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

otkrivene čestice metala

Lidl iz prodaje povlači popularni prehrambeni proizvod. Kupcima će novac biti vraćen i bez računa

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati