Ovaj čovjek ozbiljno tvrdi da ima ugovor s policijom po kojem na svoj mercedes može stavljati tablice koje želi. No, policija očito ne misli tako…

Pittnera koji uporno odbija registrirati i osigurati svoj mercedes za kojeg koristi privatne tablice te vozi s vlastitom, nevažećom dozvolom policajci već godinama prijavljuju sudu


Autor: podravski.hr — 03.09.2018. / 16:32 Aktualno

Robert Pittner pokraj svojeg mercedesa s neobičnom tablicom

Robert Pittner (47), osebujni Križevčanin javnosti poznatiji kao čovjek koji ne priznaje hrvatske zakone i koji godinama prkosi i ratuje s institucijama jer vozi automobil sa svojim izmišljenim registracijskim pločicama, nastavio je borbu s ‘vjetrenjačama’. Odnosno, pravosuđe je nastavilo borbu s njim.
Pittnera koji odbija registrirati i osigurati svoj mercedes za kojeg koristi privatne registracijske oznake te vozi s nevažećom dozvolom unatoč izrečenoj zabrani, policajci su uhvatili krajem svibnja ove godine. Uredno je Kolodvorskom ulicom u Koprivnici oko osam ujutro vozio svoj crni mercedes na kojem su, umjesto registracijske pločice, otisnute prve znamenke broja ‘pi’ te dvaput slovo t. Policajcima je vrlo dobro poznat jer se tako vozi godinama, a unatoč svim prijavama i kaznama odbija se promijeniti i voziti se kao svi ostali.
I takvo svoje ponašanje plaća vrlo skupo, prekršajno je kažnjavan, a njime se najviše bave koprivnički i križevački prometni policajci i prekršajni suci.
Pittner je za posljednji niz prekršaja osuđen novčano, a prekršajna sutkinja Zvjezdana Jurić-Kovačević kvalitetno ga je opalila po džepu. Zbog prekršaja koje su mu policajci nabrojali i prijavili ga mora platiti 13.300 kuna te mu je na dodatnih devet mjeseci zabranjena vožnja.

Sva njegova vozila imaju istu registraciju

Roberta Pittnera upoznali smo prije dvije godine kada su se policijske prijave nagomilale na koprivničkom Prekršajnom sudu. Njegov krimen stalno je isti; vozi neregistriran, neosiguran automobil bez valjane vozačke dozvole. Prije dvije godine kada smo pričali s njim, Pittner nam je otkrio razloge zbog kojih se protivi proizvoljnim odlukama i pravilima sustava.
– Sve su državne institucije u suštini tvrtke. Zbog nametnutih nam tržišnih sloboda kojima se svi redom u današnjem uređenju klanjaju, odlučio sam izaći iz „komercijalnog sustava upravljanja vozilom“ koji nam nameću institucije naše države. U okvirima trgovačkog prava koje je hijerarhijski najviše za poslovanje tvrtki, sklopio sam ugovor o međusobnim odnosima s MUP-om i drugim potencijalno zainteresiranim tvrtkama te ih u skladu s njihovim zakonima obavijestio da ću za potrebe putovanja koristiti svoje privatne oznake određenog izgleda i brojčano-slovnih oznaka – objasnio nam je Pittner.
– Tvrtke imaju svoj matični broj i OIB, dakle trgovačka su društva. Po odredbama tog važećeg međusobnog ugovora ostavio sam im mogućnost osporavanja istinitosti navedenih stavaka, no ti članci nisu osporivi ni dan-danas te su kao takvi jedina istina po kojoj se možemo ravnati – kazao je Pittner.
Jedna od stavki tog sporazuma je i obilježavanje svojih ‘privatnih putnih pomagala’ kako naziva svoje automobile, privatnim oznakama.
– Zapravo nisam dužan stavljati nikakve oznake, no kako postavljeni sustav sve obilježava brojkama, pa čak i ljude, odlučio sam se za istu metodu kako bih olakšao međusobnu komunikaciju policajaca i mene – zaključio je Pittner. (ke)

Pittner kaže da ima ugovor s MUP-om koji nitko dosad nije osporio

FOTO: NIKOLA WOLF