Ovaj vikend Picokijada: Za posjetitelje osigurali tridesetak zanimljivih priredbi i koncerata

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sve je spremno za još jednu Picokijadu, koja se od petka do nedjelje održava u Đurđevcu. Kulturno-zabavni program počinje u petak, kada će se na Trgu svetog Jurja od 15 do 23 sata održavati Podravinoteka, sajam vina i domaćih proizvoda Podravine,  a od 17 sati u Gradskom parku kreće natjecanje u spremanju tradicijskih jela od piletine Picoki po piščoke.

Od 19 sati na istom mjestu bit će izložba vina, a od 20 sati u Gradskom muzeju izložba fotografija nagrađivanih umjetnika. Od 21 sat na maloj pozornici utvrde Stari grad počinje koncert Mladena Grdovića. Događanja u subotu otvara Đurđevečki sajam rukotvorina od 10 sati, a na Livadi oko Staroga grada sve do 20 sati održavat će se Tabor svetog Jurja, prikaz srednjovjekovnog načina života i streličarski turnir.

Organizatori su najavili još jednu Picokijadu

U gradskom parku od 10 sati bit će izložba domaćih kolača i ručnih radova te degustacija ribljih specijaliteta, a od 18.30 uz utvrdu Stari grad Legendu o Picokima uprizorit će vrtićarci. Potom na istom mjestu slijede nastupi KUD-ova od 19 sati, a od 21 sat povorka organizatora, sudionika i pokrovitelja od Inkubatora do Staroga grada.  U 21.30 bit će svečano otvorenje Picokijade, a od 22 sata scenski prikaz u kojem ove godine sudjeluje oko 300 glumaca, mahom amatera. Nakon vatrometa, večer zatvara koncert grupe Vigor.

Zadnji dan, nedjelju, otvara Đurđevečki sajam rukotvorina od 10 sati. U isto vrijeme s Trga sv. Jurja kreće i rekreativna biciklijada Đurđevačkom vinsko-biciklističkom stazom, a od 17 sati povorka aranžiranih kola Od leta do leta. U 19.30 u Atriju Staroga grada nastupit će ženski vokalni sastavi Đurđevčice i Katarene, a sve završava koncertom Crvene jabuke u 21 sat.

Mario Fuček iz Turističke zajednice grada kazao je kako dolaze povijesne postrojbe iz cijele Hrvatske, a gradonačelnik Hrvoje Janči dodao je da će i ove godine biti 30-ak priredbi.

– Držat ćemo se svih preporuka vezanih uz epidemiološku situaciju, ali tradicija se mora očuvati. Ljudi su vrlo pozitivno reagirali na održavanje Picokijade, potreban im je povratak u normalu – kazao je Janči dodavši kako je budžet ovogodišnje Picokijade 40 posto manji, no da je bio dostatan da se zatvori financijska konstrukcija manifestacije.

FOTO Grad Đurđevac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI