Ovaj vikend Picokijada: Za posjetitelje osigurali tridesetak zanimljivih priredbi i koncerata

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sve je spremno za još jednu Picokijadu, koja se od petka do nedjelje održava u Đurđevcu. Kulturno-zabavni program počinje u petak, kada će se na Trgu svetog Jurja od 15 do 23 sata održavati Podravinoteka, sajam vina i domaćih proizvoda Podravine,  a od 17 sati u Gradskom parku kreće natjecanje u spremanju tradicijskih jela od piletine Picoki po piščoke.

Od 19 sati na istom mjestu bit će izložba vina, a od 20 sati u Gradskom muzeju izložba fotografija nagrađivanih umjetnika. Od 21 sat na maloj pozornici utvrde Stari grad počinje koncert Mladena Grdovića. Događanja u subotu otvara Đurđevečki sajam rukotvorina od 10 sati, a na Livadi oko Staroga grada sve do 20 sati održavat će se Tabor svetog Jurja, prikaz srednjovjekovnog načina života i streličarski turnir.

Organizatori su najavili još jednu Picokijadu

U gradskom parku od 10 sati bit će izložba domaćih kolača i ručnih radova te degustacija ribljih specijaliteta, a od 18.30 uz utvrdu Stari grad Legendu o Picokima uprizorit će vrtićarci. Potom na istom mjestu slijede nastupi KUD-ova od 19 sati, a od 21 sat povorka organizatora, sudionika i pokrovitelja od Inkubatora do Staroga grada.  U 21.30 bit će svečano otvorenje Picokijade, a od 22 sata scenski prikaz u kojem ove godine sudjeluje oko 300 glumaca, mahom amatera. Nakon vatrometa, večer zatvara koncert grupe Vigor.

Zadnji dan, nedjelju, otvara Đurđevečki sajam rukotvorina od 10 sati. U isto vrijeme s Trga sv. Jurja kreće i rekreativna biciklijada Đurđevačkom vinsko-biciklističkom stazom, a od 17 sati povorka aranžiranih kola Od leta do leta. U 19.30 u Atriju Staroga grada nastupit će ženski vokalni sastavi Đurđevčice i Katarene, a sve završava koncertom Crvene jabuke u 21 sat.

Mario Fuček iz Turističke zajednice grada kazao je kako dolaze povijesne postrojbe iz cijele Hrvatske, a gradonačelnik Hrvoje Janči dodao je da će i ove godine biti 30-ak priredbi.

– Držat ćemo se svih preporuka vezanih uz epidemiološku situaciju, ali tradicija se mora očuvati. Ljudi su vrlo pozitivno reagirali na održavanje Picokijade, potreban im je povratak u normalu – kazao je Janči dodavši kako je budžet ovogodišnje Picokijade 40 posto manji, no da je bio dostatan da se zatvori financijska konstrukcija manifestacije.

FOTO Grad Đurđevac

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI