“Ovak’ budete i vi izgledali” Zaklao kokoš i ostavio ispred vrata Centra za socijalnu u Koprivnici

Nesvakidašnja, gotovo nestvarna priča ispričana je nedavno na koprivničkom Općinskom sudu, a govori o bizarnim događajima koje je djelatnicima Centra za socijalnu skrb u Koprivnici i općinskoj sutkinji Vesni Piškorec Kuzmić priredio 39-godišnji nezaposleni konobar iz Koprivnice.

Okrivljeni muškarac na Općinskom sudu u Koprivnici krajem prošle godine proglašen je krivim i osuđen na sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog nesvakidašnjih prijetnji i bolesnog ‘preformansa’ koji je u studenom 2015. godine priredio na koprivničkom Centru za socijalnu skrb.

‘Iznenađenje’ pred vratima

Nezadovoljan radom Centra za socijalnu skrb zbog ukidanja osobne invalidnine, u noćnim je satima zaklao kokoš i ostavio je u vrećici na ulaznim vratima ispred Centra. Prizor je bio zastrašujuć zato što je iz vrećice izlazila krv i cijedila se od ulaza prema kolniku. Sljedećeg je dana nazvao Centar za socijalnu skrb i zaštitara pitao jesu li našli ‘njegovo iznenađenje’.

– Idući put to će biti krv nekog djelatnika Centra – rekao je zaštitaru koji je to prenio u Centru za socijalnu skrb. Djelatnici su se, naravno, vrlo uplašili za svoju sigurnost i o svemu što se događalo obavijestili policiju. Tijekom kriminalističkog istraživanja policajci kod 39-godišnjaka nisu pronašli oružje kojim bi ostvario svoje prijetnje, a tijekom postupka zbog vještačenja oduzet mu je mobitel kojim je nazivao Centar za socijalnu skrb i prijetio.

Ukinuli mu invalidninu

– Ukinuli su mi invalidninu i zbog toga sam poludio. Napio sam se, zaklao kokoš i stavio je u vreću i odnio ispred vrata Centra. Nakon toga sam nazvao Centar, predstavio sam se i rekao: “Evo, kak budete i vi izgledali”. To sam sve napravio da mi se vrati invalidnina. Kod kuće imam suzavac, ali nisam donio na sud jer sam znao da će mi ga oduzeti – rekao je na suđenju okrivljeni muškarac.

No, to nije bilo sve. Zaštitar iz Centra za socijalnu skrb opisao je svoju komunikaciju s okrivljenim muškarcem i pronalaskom vrećice sa zaklanom kokoši. No, dodao je kako je pronašao i vrećicu u kojoj je bila ljudska kosa natopljena krvlju.

Sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić

– U vrećici je bila kosa, a dio je virio van. Čim su djelatnici policije otvorili vrećicu, vidjelo je da se radi o ljudskoj kosi u krvi. Tog dana telefonom me u Centar nazvala starija muška osoba koja je rekla da ima problema sa svojim unukom koji je u noći zaklao kokoš. Djed mi je rekao da s njim više ne može vladati. Oko 9.40 sati nazvao me čovjek kojeg sam po glasu prepoznao kao okrivljenika. Pitao me kako mi se čini paket i rekao da je “socijalnoj radnici bilo užasno, a njemu super”. Tada je rekao da će poteći krv socijalnog radnika, ali nije rekao kojeg, a kada sam ga opet pitao misli li stvarno na krv socijalnog radnika, rekao je “da” i poklopio slušalicu. Djelatnici Centra bili su prestrašeni, uznemireni jer je to bilo namijenjeno njima – kazao je službujući zaštitar Centra.

Osuđen na sedam mjeseci

Sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić okrivljenog je 39-godišnjaka osudila na bezuvjetni zatvor. Riječ je o osobi dosad višestruko osuđivanoj zbog nekoliko teških krađa, računalne prijevare i krivotvorenja isprava. No, nakon što je primio pismeni opravak presude na Općinskom sudu u Koprivnici, slučaj se dodatno zakomplicirao. Na posljednjoj stranici presude 39-godišnjak je rukom ispisao da se neće žaliti i prijetio sutkinji Vesni Piškorec Kuzmić. – Neću pisat žalbu nego ću vam reći da bi vas sve trebalo ubiti, ali ste toliko jadni i bijedni da mi vas je žao. Zato moram napisati ovo pismo da znate da mi ni sud, ni murija, ni predsjednik države ne može ništa. A tebi drugarice sutkinjo, ako ti je dosadno, dođi i popuši mi k…c – napisao je na presudi okrivljeni 39-godišnjak i takvu presudu vratio sutkinji na njezin broj predmeta.

Takve su riječi, tvrdi se u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, kod kod sutkinje Vesne Piškorec Kuzmić izazvale strah. Osim što je kazneno prijavljen zbog prijetnje sutkinji, tijekom pretresa kuće kojom se koristi policajci su kod 39-godišnjaka pronašli jedan vojni metak, zbog kojeg je zaradio i kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja. Koprivnički su se tužitelji izuzeli iz predmeta pa slučaj vode tužitelji Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu. Na sjednici 14. siječnja ove godine, vijeće Općinskog suda u Varaždinu sa sutkinjom Anicom Milas kao predsjednicom, produljilo mu je istražni zatvor u kojem se nalazi od 14. prosinca prošle godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI