Ovako će izgledati nova škola na Podolicama vrijedna 50-ak milijuna kuna!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad će, sad je već izvjesno, dići oko 50-ak milijuna kuna kredita za gradnju nove osnovne škole na Podolicama. U tijeku je natječaj za projekt i izvođača koji bi trebao kroz 20-ak dana iznjedriti firmu koja će obaviti radove.

Radi se doduše o idejnom projektu koji će se morati doraditi i prilagoditi propisima nakon natječaja, a autor je projektantski ured Njirić+. Ovaj projekt predstavljen je još za Dan grada protekle godine.

-Ovo je najveća škola koju pedagoški standard dopušta, osam plus 12 razreda. To je maksimalna veličina jer se ide s pretpostavkom da veći broj razreda više ne djeluje do te mjere pozitivno, integrativno – rekao je Njirić za vrijeme predstavljanja i dodao:

-Ipak, potrebna je gradnja još jedne škole da bi se u potpunosti kapaciteti prilagodili potrebama djece u Koprivnici – dodao je, a to je jednosmjenska nastava.

Njirić je novu školu opisao kao “edukativno selo, gradić koji omogućava maksimalan komfor učenicima da u srazu s prirodom ostvare čitav niz dodatnih programa, poput zvjezdarnice”. Učenici bi, bude li sve u rokovima, u novu školu mogli negdje najesen 2022. godine.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI