Ovako će izgledati novi vrtić u Starigradu: Košta 8,4 milijuna, otvorit će vrata…

Podravski list profile

Nakon što je krajem prošle godine potpisan ugovor o sufinanciranju gradnje dječjeg vrtića u Starigradu iz Programa ruralnog razvoja, Grad Koprivnica uskoro kreće u javnu nabavu komponenata, i to poslova stručnog nadzora u vrijednosti 150.000 kuna, poslova koordinatora zaštite na radu u iznosu od 69.000 kuna te nabavu kuhinjske opreme u vrijednosti 187.000 kuna. Podsjetimo, izgradnja vrtića koštat će 8,4 milijuna kuna, od čega će nešto više od 6,4 milijuna kuna Grad Koprivnica ‘povući’ iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Projektom se planira izgradnja vrtića površine 564 metara kvadratnih za smještaj tri vrtićke odgojne skupine. Osiguravanjem vrtićkih kapaciteta za 66 djece u Starigradu, kojem gravitiraju naselja Bakovčice, Draganovec, Jagnjedovec i Štaglinec, doprinosi se podizanju obrazovnih kapaciteta, rasterećenju roditelja te uključenosti djece u predškolski program, jačanju socijalizacijskih vještina predškolske djece te podizanju standarda ruralnog područja.

Izgradnja ovog vrtića omogućit će Koprivnici da se približi Barcelonskim ciljevima o uključenosti u vrtić, odnosno postiže uključenost djece na ruralnom području od 69 posto, što je za 20 posto više nego u 2017. godini. Projekt traje do ožujka 2022. godine kada bi svi radovi trebali biti gotovi.

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti