Ovan vene bez ljubavi, a lavu stalno trebaju potvrde njegove veličine!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
 1. Ovan

Osobe rođene u znaku ovna, iako nekad djeluju osorno, zapravo su vrlo tople i ljubav je nešto što im je najvažnije i što ih pokreće. Ovnovi se neće libiti tražiti i pitati za ljubav, a ako se ovnu svidite, jasno će vam to pokazati. Njima je važno stalno davati i primati ljubav i pažnju, a kada toga nestane ovan se brzo ohladi. Oni doslovno venu bez ljubavi. 

 1. Bik

Ljubav je bikovima duboka kao ni jednom drugom znaku. Njima je to u svoj svojoj iskonskoj, fizičkoj i senzualnoj bliskosti. Bikovi znaju voljeti, ali i primiti ljubav, no kada za njom osjete potrebu, odmah je moraju dobiti. Oni također žele u potpunosti posjedovati voljenu osobu. Pri tome pokazuju sav svoj bijes, ljubomoru, tvrdoglavost, ovisnost i posesivnost. 

 1. Blizanci

Blizance uzbuđuju intelektualne igrice i silno cijene svoju slobodu pa ponekad mogu biti malo površni i skloni prijevari. Međutim, od partnera traže osjećaj ugode i sigurnosti što za njih predstavlja povezanost. Osobe u znaku blizanaca u ljubavi još uvijek trebaju naučiti cijeniti nedodirljivu, toplu i nježnu stranu ljubavi.

 1. Rak

Osjetljivi rakovi ljubav i obitelj vide kao glavne postavke svoga svijeta. Za njih je to mreža sigurnosti, potreba koja je iznad svih drugih potreba te ona mora biti duboka i iskrena. Ljubav za njih predstavlja najljepši osjećaj. Njihova ogromna potreba za ljubavlju izaziva u njima osjećaj duboke sentimentalnosti. Loša prošla iskustva čine ih ranjivima i još emotivnijima. 

 1. Lav

Romantični lavovi obožavaju romanse, a svaka ljubavna priča mora nalikovati na bajku ili romantičan film. Oni obožavaju sami sebe, ali su u stanju voljeti i drugoga, no traže puno pažnje i komplimenata. Imaju izraženu potrebu za dominacijom i moći i to im se pokazuje u partnerskim odnosima, vole podčinjenost i žude za uvjeravanjem kako su oni najbolji na svijetu. 

 1. Djevica

Djevica u svemu mora imati red i raspored pa slično radi i u ljubavi. Stvari koje ne vide za njih ne postoje. Savršenstvo ih inspirira i pokreće. Partner je za njih onaj koji će ih znati malo opustiti i maknuti konstantnu opreznost koju pokazuju. Djevice moraju naučiti otkriti strast i toplinu te to naučiti aktivirati u sebi. Ljubav nije analiza i računica već dubina i iskrenost.

 1.  Vaga

Vage se često doživljava kao neodlučne, kao da stalno nešto ‘važu’, međutim njihov svijet je zapravo staložen i skladan. Ljubav je za njih spajanje umova, potpuna harmonija i povezanost koja dovodi do sreće i ugode oba partnera. One traže dubinu koju ne može svatko dati. Šarmantne su pa udvarača ne nedostaje, ali dugo biraju onog savršenog zbog čega nekad ostanu same.

 1. Škorpion

Strastveni škorpioni preko intimnosti upoznaju sebe, ulaze u svoje dubine i rade na sebi što ih posebno opčinjava. Iako slove za najstrastveniji znak, oni zapravo u ljubavi kriju najveće dubine. Škorpion kada voli, voli iskreno i duboko i taj ga osjećaj potpuno obuzima kao nijedan drugi znak. Ponekad zaborave da je ljubav i davanje, a ne samo primanje i okretanje sebi. 

 1. Strijelac

Strijelci su pravi slobodnjaci i ponekad se čini da nisu u stanju imati ozbiljan odnos jer traže previše slobode. No, strijelci zapravo znaju voljeti i kada vole, vole do kraja života, međutim, njihova ideja i iskaz te ljubavi ponekad je toliko neobičan da se druga strana ne zna snaći, a odnos se raspadne. Moraju se naučiti opustiti, shvatiti da ljubav nije kavez, a i malo poraditi na odanosti i predanosti.

 1. Jarac

Hladnim i analitičnim jarcima ljubav je zapravo vrlo važna. Oni na ljubav gledaju kao na uzajamnu razmjenu zadovoljstva čiji je rezultat sigurnost, mir i zadovoljstvo. Njima ljubav znači odgovornost i povezanost, a rjeđe romantiku. Kada se oslobode i otvore prema partneru, obasut će ga naletima razuzdane strasti i ekstremnom sigurnošću u sebe, što može biti očaravajuće. 

 1. Vodenjak

Njima je ljubav prvenstveno prijateljstvo i u svom partneru traže prijatelja. Oni žele biti sigurni da se daju pravoj osobi pa prvo dobro ispituju ‘teren’, dubinu i raspon ljubavi prije nego što u potpunosti prihvate njezin oblik i postojanje. Mnogi vodenjaci neće oklijevati da razmotre opcije između više potencijalnih partnera prije nego što se istinski prepuste ljubavi. 

 1. Ribe

Mistične i romantične ribe na ljubav gledaju kao na nesebičan osjećaj koji upotpunjuje, stvara cjelinu i traži potpuno davanje. Međutim, u praksi im to često ne uspijeva pa ponekad pokazuju sklonost traženju, odlaženju od partnera do partnera u potrazi za dubljim značenjem. Često ga ne vide iako ga imaju ispred sebe. Za njih je ljubav više davanje nego primanje. (atma.hr) 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Predstavljena knjiga Sonje Delimar

U Knjižnici i čitaonici Fran Galović predstavljena je nova knjiga Sonje Delimar Biti ili ne biti (svoja): poetski dijalozi s hrvatskim autorima. – Sonja Delimar

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI