Ove godine pripremali dokumente kako bi se nagodinu gradilo

Podravski list profile

Gradonačelnik Mario Rajn, šef križevačkog Gradskog vijeća Marko Katanović i gradski pročelnici najavili su u petak sjednicu Gradskog vijeća što će se održati sutra (utorak). Predstavili du prijedlog proračuna o kojemu će se glasati.

Budžet za 2020. godinu skrojen je na razinu od oko 125 milijuna kuna, a projekcije govore da će u 2021. godini i 2022. godini biti oko 113.000 kuna.

Katanović je govorio o pet aktivnih gradilišta u gradu. Prva faza atletske staze trebala bi biti gotova do kraja ove godine, dok nastavak slijedi iduće. Za rekonstrukcije ulica M. Kiepacha i A. Šenoe očekuje se završetak radova po završetku 2019. godine, spomenuo je spomenik braniteljima te radove na energetskoj učinkovitosti na dječjem vrtiću.

On i gradonačelnik Rajn rekli su kako je im u cilju  da se u proračunu osigura novac za daljnje ulaganje u infrastrukturu, kako u urbanom, tako i u ruralnom dijelu jer „selo je jednako važno koliko i grad“. Tako će se ulagati u obnovu obnovu crkava i vatrogasnih domova, a samo u obnovu doma u Carevdaru ulaže se šest milijuna kuna.

Gradonačelnik Rajn kako se ove godine pripremala dokumentacija da bi se sljedeće gradilo, a u tom kontekstu spomenuo je spoj budućeg nadvožnjaka i samu transformaciju južnog dijela grada. Uz rekonstrukciju južnog dijela grada, najavio je i proširenje skate parka. Osvrnuo se i na to da Grad Križevci od ove godine stipendira studente deficitarnih zanimanja u nadi da će se svi po završetku fakulteta uspješno snaći na tržištu rada. Također je spomenuo i STEM praktikume, odnosno jedno od sufinanciranih stavki kojima će Grad pomoći sljedeće godine kako bi se podrška usmjerila prema nastavnoj aktivnosti.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti