Ove godine pripremali dokumente kako bi se nagodinu gradilo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradonačelnik Mario Rajn, šef križevačkog Gradskog vijeća Marko Katanović i gradski pročelnici najavili su u petak sjednicu Gradskog vijeća što će se održati sutra (utorak). Predstavili du prijedlog proračuna o kojemu će se glasati.

Budžet za 2020. godinu skrojen je na razinu od oko 125 milijuna kuna, a projekcije govore da će u 2021. godini i 2022. godini biti oko 113.000 kuna.

Katanović je govorio o pet aktivnih gradilišta u gradu. Prva faza atletske staze trebala bi biti gotova do kraja ove godine, dok nastavak slijedi iduće. Za rekonstrukcije ulica M. Kiepacha i A. Šenoe očekuje se završetak radova po završetku 2019. godine, spomenuo je spomenik braniteljima te radove na energetskoj učinkovitosti na dječjem vrtiću.

On i gradonačelnik Rajn rekli su kako je im u cilju  da se u proračunu osigura novac za daljnje ulaganje u infrastrukturu, kako u urbanom, tako i u ruralnom dijelu jer „selo je jednako važno koliko i grad“. Tako će se ulagati u obnovu obnovu crkava i vatrogasnih domova, a samo u obnovu doma u Carevdaru ulaže se šest milijuna kuna.

Gradonačelnik Rajn kako se ove godine pripremala dokumentacija da bi se sljedeće gradilo, a u tom kontekstu spomenuo je spoj budućeg nadvožnjaka i samu transformaciju južnog dijela grada. Uz rekonstrukciju južnog dijela grada, najavio je i proširenje skate parka. Osvrnuo se i na to da Grad Križevci od ove godine stipendira studente deficitarnih zanimanja u nadi da će se svi po završetku fakulteta uspješno snaći na tržištu rada. Također je spomenuo i STEM praktikume, odnosno jedno od sufinanciranih stavki kojima će Grad pomoći sljedeće godine kako bi se podrška usmjerila prema nastavnoj aktivnosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI