Ove godine u općinu su privukli 14 milijuna iz države i fondova

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Siniša Pavlović (HDZ), načelnik Općine Kloštar Podravski, uživa veliku potporu svojih mještana, što su potvrdili prošli lokalni izbori. Godinama se Kloštar Podravski, jedna od najvećih općina u županiji, po prihodima ubrajao među najsiromašnije općine, no u šest godina vladavine Siniše Pavlovića dogodio se zaokret i investicijski ciklus u infrastrukturu kojim je znatno poboljšana kvaliteta života u svim naseljima.  

PL: Drugi mandat načelnika osvojili ste s čak 90 posto dobivenih glasova po čemu ste rekoder. Koja je tajna takvog uspjeha?

Od prvog dana načelničkog mandata nit vodilja ravnomjeran je razvoj svih naselja te prijedlozi i zahtjevi mještana koji najbolje znaju što je potrebno u njihovim naseljima i ulicama. Tako su podređena i izdvajanja iz općinskog proračuna i stalno nastojimo poboljšavati kvalitetu života u svim naseljima. Značajnu ulogu imalo je i poštivanje svih političkih opcija i nikad nije bilo politikanstva, već isključivo suradnja jer nam je svima u interesu razvoj općine. Rečeno u sportskom žargonu, to je isto kao da netko navija za Dinamo, netko za Hajduk, a netko za Slaven Belupo, ali smo svi jedinstveni u navijanju za Hrvatsku. Mještani su to prepoznali i nagradili na prošlim izborima. To je ujedno i novi izazov da nastavimo zacrtanim putom i realiziramo sve projekte koji će doprinijeti razvoju općine.   

PL: Koje ste projekte realizirali u ovoj godini?

S pravom možemo reći da se u ovoj godini dogodio velik projektni ciklus i eksplozija investicija u infrastrukturu. Za 28 projekata povukli smo čak 14 milijuna kuna, što dovoljno govori o radu općinske uprave i aktualne vlasti. Jedna od najznačajnijih investicija je izgradnja reciklažnog dvorišta koje će službeno biti otvoreno u proljeće iduće godine. Važan je projekt i program Zaželi u sklopu kojeg je zaposleno 12 žena i osigurana odgovarajuća skrb za starije i nemoćne mještane. Nastavljena su ulaganja i u predškolski odgoj i nakon 40 godina nastojanja u Kloštru Podravskom otvoren je dječji vrtić. Ulaganja su obuhvatila i energetsku obnovu Društvenog doma u Budančevici koji se koristi za programe Dječje igraonice Lina koja također podiže standarde u predškolskom odgoju.

Značajna investicija bila je i rekonstrukcija zgrade u kojoj je smještena općinska uprava, koja je obuhvatila i ugradnju dizala, čime su naše službe dostupne i slabije pokretnim mještanima te osoba s invaliditetom. Asfaltirani su putovi koji povezuju Kozarevac i Prugovac te Kozarevac i Malu Črešnjevicu, a asfalt je dobilo i parkiralište ispred Društvenog doma u Prugovcu. U Kozarevcu smo uredili novo dječje igralište, a Prugovac je dobio košarkaški teren. Opremili smo društvene domove u svim naseljima, a radi sigurnosti najmlađih mještana postavljene su ograde uz školsku zgradu i igralište u Budančevici.

Obnovljeno je nogometno igralište u Prugovcu, dok je u Kloštru Podravskom izgrađena tribina i uređen teren. Završena je i obnova javne rasvjete koja je dobila LED žarulje, čime je omogućeno da radi tijekom cijele noći te će donijeti i uštede koje ćemo preusmjeriti u nove projekte. Nabavili smo i višenamjenski traktor koji će našem Komunalnom poduzeću olakšati održavanje javnih površina. Svi projekti realizirani su u suradnji s raznim ministarstvima, Županijom i Županijskom upravom za ceste.        

PL: Već je duže na popisu želja izgradnja sportske dvorane u Kloštru Podravskom. Kakva je situacija s tim projektom?

Dugi niz godina sportska je dvorana potreba jer je naša škola jedna od najvećih u županiji, a učenici nemaju odgovarajući prostor za nastavu tjelesnog, kao i mještani za rekreaciju u jesenskim i zimskim mjesecima. Uspjeli smo pokrenuti i taj projekt i ponosni smo što će iduće godine krenuti njegova realizacija zahvaljujući suradnji sa Županijom. Prema prvim procjenama troškovi izgradnje dvorane iznosit će oko 11 milijuna kuna, od čega će 50 posto sufinancirati Županija. Za gradnju će se iskoristiti lokacija i temelji uz školsku zgradu koji su postavljeni još prije 11 godina.

Siniša Pavlović

PL: Kako će izgledati proračun za iduću godinu i koji su kapitalni projekti?

Za iduću godinu isplanirali smo proračun u iznosu od 21 milijun kuna. Uz izgradnju sportske dvorane, kapitalni je projekt i gradnja kanalizacijske mreže u svim općinskim naseljima koja će se realizirati kroz projekt aglomeracije. Tom investicijom sva će kućanstva imati mogućnost priključka na kanalizacijsku mrežu te opskrbu pitkom vodom, što nam je također bio prioritet. Od većih investicija u planu je i izgradnja nove tržnice s poslovnim prostorom, vatrogasnim spremištem i Domom kulture u sklopu kojeg će biti uređena kinodvorana, knjižnica i galerija. Gradnja je predviđena u samom središtu Kloštra Podravskog na prostoru sadašnje Galerije Kloštranske palete. Nastavljaju se i ulaganja u dječja igrališta pa će u idućoj godini svoj novi kutak za igru dobiti najmlađi mještani Prugovca. U planu je i nadogradnja društvenih domova u Prugovcu i Kozarevcu te daljnje asfaltiranje nerazvrstanih cesta radi razvoja turizma u našim vinogorjima.

PL: U Kloštru Podravskom deset posto stanovništva čine Romi. Kakva je suradnja s romskom populacijom i koliko su zapravo socijalizirani i uključeni u društveni život?

U našoj općini nema diskriminacije ni po jednom pitanju i romska populacija integrirana je u društveni život. U Dječjoj igraonici Lina, kao i školi, provode se  programi socijalizacije i razne aktivnosti koje doprinose integraciji kako bi nam društvo bilo bolje. Korisnici socijalne pomoći odrađuju korisno društveni rad kroz uređenje javnih površina na području općine pa je i tu suradnja na visokoj razini.  

PL: S obzirom na to da je Kloštar Podravski postao utvrda HDZ-a, namjeravate li se kandidirati za predsjednika županijskog HDZ-a?

Trenutno nema takvih planova i isključivo sam vezan za posao načelnika kako bismo završili sve započete projekte i krenuli u realizaciju novih. Između ostalog, to je odluka koju bi trebala donijeti općinska organizacija stranke i ne zamaram se time. Na prvom mi je mjestu dobrobit mještana općine, a idući lokalni izbori dat će najbolje smjernice općinskoj organizaciji stranke koga treba istaknuti i podržati kao kandidata za predsjednika županijske organizacije. Kao član predsjedništva županijske organizacije mogu reći da se u stranci dobro radi kako bi na svim izborima naša stranka dobila što veću potporu birača.        

PL: Kakvi su vaši politički planovi?

Moje političke ambicija isključivo su vezane uz Općinu Kloštar Podravski. Poštujem regionalnu i državnu strukturu kojoj moram zahvaliti na iznimnoj suradnji. Jedina ambicija je kandidirati se za novi mandat načelnika Općine i ponovno dobiti veliku potporu mještana jer je samo to pravi pokazatelj mog rada i političkog djelovanja. 

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI