OVE SUBOTE GUŽVA U PODRAVINI Picokijada i Podravski motivi prvi put u povijesti održavaju se isti vikend

Picokijada se svake godine održavala zadnji vikend u lipnju, a Motivi prvi vikend u srpnju, ali ove godine u Turističkoj zajednici Koprivnice odlučili su svoju manifestaciju pomaknuti u termin đurđevačke manifestacije


Autor: podravski.hr — 26.06.2013. / 14:58 Stil

ĐURĐEVAC – Picokijada, najveća i najatraktivnija županijska turistička manifestacija u petak će, prvi put dosad, u 23 sata na velikoj pozornici uza Stari grad imati spektakularan scenski prikaz okupljanja turske vojske s trbušnim plesačicama i turskom gastronomijom, a od ponoći na maloj pozornici uza Stari grad nastupaju Zadruga, Cota G4 i regionalni alternativni bendovi. Tradicionalna izložba domaćih starinskih kolača na rasporedu je u subotu u 11 sati u srednjoškolskoj dvorani. Vrtićarci će svoj scenski prikaz Legenda o Picokima izvesti u 17 sati na Trgu svetoj Jurja.
Veliki scenski spektakl Legende o Picokima u režiji Krešimira Dolenčića počinje u subotu u 22.30 sati, a prethodit će mu svečana povorka organizatora, pokrovitelja i sudionika koja od 21.30 sati kreće od Doma kulture prema Starom gradu. U subotu od pola noći na maloj pozornici Starog grada nastupa Opća opasnost.
Od programa u nedjelju zanimljiva će biti izložba pijetlova i izbor najljepšeg pijetla Podravine koji počinju od 10 sati u gradskom parku, kao i natjecanje u brzini i spretnosti u vožnji oldtimer biciklima s mljekarskom kantom koje je na rasporedu od deset sati na Trgu svetog Jurja.
Središnji događaj u nedjelju je povorka aranžiranih kola ‘Podravina od leta do leta’ koja će se održati u 16 sati na Trgu svetog Jurja. Navečer od 20 sati Picokijada završava koncertom i nastupom Žige i Bandista, etno sastava Primavara, Udruge cimbalista Hrvatske, Đurđevčica, KUD-a Petar Preradović i gostiju te tradicijskih glazbenika uz modnu reviju narodnih nošnji.
Prvi put đurđevačka Picokijada održat će se istodobno s koprivničkim Podravskim motivima. Picokijada se svake godine održavala zadnji vikend u lipnju, a Motivi prvi vikend u srpnju. Ove godine u Turističkoj zajednici Koprivnice odlučili su svoju manifestaciju pomaknuti u termin Picokijade, vjerojatno zbog ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.
Tko će zbog toga više ispaštati – Picokijada ili Motivi – tek će se vidjeti.