Ovo je čovjek od kojeg “strepe” koprivnički gradonačelnici: Jakšiću kipa šoder pred ured, Mršiću ostavio mrtvu lisicu!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marijan Martinović, stanar Čakovečke ulice, s košarom punom kamenja u srijedu se opet zaputio u gradsku upravu. Razlog? Problem s odvodnjom oborinskih voda, dugogodišnja njegova muka zbog koje ‘pliva’ za svake kiše, a sadržaj torbe ispraznio je pred vrata ureda gradonačelnika Mišela Jakšića, te Tomislava Golubića, pročelnika za izgradnju grada, kako bi upozorio na nemar gradskih vlastodržaca u rješavanju njegovih problema.

– Nije ovo prvi put da im nosim kamenje. Odnio sam im i istovario i u ožujku, a da nije bilo epidemije, išao bih i prije. Sad ću ići redovito dok god me netko ne sasluša i pomogne mi – objasnio je Marijan Martinović i dodao da ga je ovaj put gradonačelnik Jakšić primio.

Marijan Martinčević (na slici)

–  Rekao sam mu neka slobodno pozove policiju. Nije zvao, samo je nogom razgrnuo kamenje da može ulaziti i izlaziti i kazao da će nešto riješiti, ali to su mi govorili i prije i više nikome ništa ne vjerujem – objasnio je očajni Marijan Martinović. No, u čemu je zapravo problem? O njegovu slučaju Podravski list već je pisao, a riječ je o loše izvedenim radovima u toj ulici zbog kojih sva kišnica s ceste i okolnih imanja završava u njegovu dvorištu jer nema šahta za odvodnju.

– Otkako su prije više godina rekonstruirali ulicu, odmah smo upozoravali da to neće biti dobro, ali nitko ništa nije poduzeo. Mi susjedi odmah smo vidjeli da je nagib prevelik, a naša dvorišta imaju pad s ceste i kod mene pliva svaki put kad kiši. Osim prevelikog nagiba, i rubnjaci su krivo postavljeni, tako da ništa ne brani moje dvorište od poplave.  Stvar bi riješio samo jedan šaht za odvodnju ispred moje kuće. Svugdje postoji, samo kod mene ne – ogorčen je Marijan. Dodaje da stvar otežavaju i susjedi, koji se od oborina brane na razne načine, a onda njega dodatno poplavljuju.

Marijan Martinčević

-Susjed preko puta mene sve je zabetonirao i napravio pad na cestu, a onda i u moje dvorište. Na sve te probleme godinama upozoravam gradsku upravu, ali nikad ništa nisam postigao niti je tko došao vidjeti što me muči. Tek mi je bivša gradonačelnica rekla da si navozim šljunak u dvorište, a nekad mi je znala poslati i kamion. Nakon nje nitko ništa, a meni je sve gore – objasnio je Marijan, jedini još od starijih stanara u ulici.  Za komentar situacije pitali smo i gradonačelnika Mišela Jakšića.

– Nisam zvao policiju jer je riječ o bezobrazluku pojedinca koji je bolje ne komentirati, ali ne znam kako mu gradska uprava može pomoći kad traži da mu mi napravimo šaht na njegovoj privatnoj parceli.  Te probleme mora riješiti sa susjedima. Prometnica je napravljena kako je napravljena prema projektu i na samoj cesti ima dovoljno šahtova. Također, želim reći kako gospodin ima kuću ispod razine asfalta, kao i drugi stanari Čakovečke, i sva voda s brda i Podolica dolazi k njima. Zbog tog problema stanarima smo omogućili da si navoze zemlju u dvorišta kako bi zaustavili nalet vode, a jedino gospodin Martinović to nije htio, kazao je da ne želi da mu se po dvorištu voze kamioni – zaključio je Jakšić i dodao da spomenuti ostavljanjem raznih stvari voli iskazivati svoj bunt.

-Bivšem gradonačelniku Mršiću pred vrata je stavio mrtvu lisicu. To dosta govori o njemu – rekao je on. 

Marijan Martinović potvrdio je da je to učinio. – Ostavio sam mu lisicu jer sam s njima imao velikih problema, a nitko mi nije htio pomoći. Potom sam problem riješio – rekao je on.

FOTO Arhiva / Karlo Eisenbeisser

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI