ČUDO Slavko Špoljarić preživio eksploziju plinske peći koja je kuću u kojoj je bio sravnila sa zemljom

Policija je izvijestila da je do eksplozije došlo zbog neispravne plinske peći


Autor: podravski.hr — 11.04.2018. / 9:07 Aktualno

Susjed Damir Golubić i objekt na kućnom broju 149 koji je potpouno uništen

Samo je čudom Slavko Špoljarić (69) preživio eksploziju plina u svojoj klijeti u Gornjem Martijancu nedaleko od Ludbrega iza ponoći, oko 1.30 sati. Policija je izvijestila da je do eksplozije došlo zbog neispravne plinske peći.
– Policijski službenici u suradnji s Inspektorima za zaštitu od požara i eksplozija obavili su očevid kojim je utvrđeno da je do eksplozije došlo u potkrovlju vikend-kuće uslijed nekontroliranog ispuštanja UNP plina putem stolne plinske peći koja nema izvedene zaštitne elemente i koji bi onemogućili propuštanje – izvijestili su iz Policijske uprave varaždinske.
Policija je također izvijestila da jedan prekidač na peći nije bio u zatvorenom položaju, te je prilikom pokušaja paljenja peći od strane vlasnika pomoću upaljača došlo do eksplozije. Prema izgledu ostatka vikendice moglo bi se zaključiti da nitko takvu eksploziju ne može preživjeti jer je klijet u potpunosti uništena od siline eksplozije.
Iako ozljede Slavka Špoljarića još nisu okvalificirane, službeno doznajemo da se ipak radi o lakšim ozljedama, prvenstveno opeklinama.

Solarna ploča na krovu ostala je cijela

– Susjed je često boravio u svojoj vikendici. Inače je rodom iz Vrbanovca gdje ima i obitelj, a jedno je vrijeme živio u Zagrebu. No, zadnjih mjeseci vrlo često je boravio ovdje u Gornjem Martijancu. Bili smo zabrinuti za našeg susjeda kad smo čuli što se dogodilo, ali i vidjeli na što sada izgled njegova klijet. No informacije od obitelji su nas umirile, jer njegove ozljede izgleda nisu ozbiljnije. Kako sam čuo, najviše su mu stradale ruke, gdje ima najteže opekline – rekao je Damir Golubić vlasnik kleti u Gornjem Martijancu u blizini one Slavka Špoljarića. (md)
FOTO: NIKOLA WOLF