Ovo je sedam znakova da su vaše čakre blokirane!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sve oko nas je energija. I mi smo energija. U trenutku dok ovo čitate kroz vas struji snažna energija, u vama i oko vas. Mozak šalje električne impulse, srce magnetske pa je i s biološke strane razumljivo i dokazano da smo čista energija.

U našem tijelu krije se sedam čakri. To su centri mentalne, duhovne i emocionalne energije. Kada su čakre u disbalansu i mi smo van ravnoteže. Kada su vam čakre u harmoniji bit ćete snažni i imat ćete snažno energetsko polje iz kojeg ćete crpiti energiju.

Ako su vam čakre blokirane, vaše energetsko polje se smanjuje pa je time i energija koju možete crpiti ograničema. Blokirane čakre i slabiji protok energije možemo usporediti sa zapetljanim crijevom. Voda možda može protjecati kroz njega, ali mlaz će biti slab ili će voda samo kapati.

Pozadina i psihologija čakri

Hinduistički koncept čakri ima svoje korijene u Indiji. Prema tantričkoj tradiciji vjeruje se da je energija koja je stvorena u procesu stvaranja, Kundalini, zmijoliko namotana na dnu kralježnice. Kroz jogu i meditaciju ta se energija može probuditi i ponovo strujati tijelom. Međutim, riječ je o vrlo snažnoj energiji te ju se ne bi trebalo dirati bez stručnog vodstva.

Doktor Hiroshi Motoyama, osnivač Međunarodnog udruženja za religiju i parapsihologiju, svoj rad je posvetio povezivanju znanosti i duhovnosti. Razvio je instrumente koji mogu bilježiti promjene u energiji i koji detektiraju male električne, magnetske i vizualne promjene oko tijela i to za vrjeme kada osoba usmjerava svoju pažnju, dakle fokus i energiju, na čakre.

Doktor Motoyama rekao je kako ‘čakre možemo definirati kao energetska središta koja se vrte poput kotača i otvaraju poput cvijeta.’

Mnogi su pokušavali povezati znanost, psihu i energiju. UCLA-ova profesorica psiholoških znanosti Valerie Hunt, autorica djela Neograničeni um: znanost o ljudskim vibracijama svijesti tako je koristila instrument za bilježenje električne aktivnosti mišića u područjima čakri.

Profeosrica Hunt otkrila je, kako to ona voli zvati, ‘mistične karaktere‘ koji imaju veći elektromagnetski kapacitet od onih koji nisu u skladu sa svojim čakrama.

Blokadu možete osjetiti na jednoj ili više čakri. Počevši od vrha, u tijelu imamo sedam čakri:

 • Tjemena čakra – vrh glave, predstavljena bijelim svjetlom
 • Čeona čakra (treće oko) – između obrva, predstavljena ljubičastim svjetlom
 • Grlena čakra – na dnu grla, predstavljena plavim svjetlom
 • Srčana čakra – na sredini prsa, predstavljena zelenim svjetlom
 • Pupčana čakra – u području abdomena, predstavljena žutim svjetlom
 • Sakralna čakra – na reproduktivnim organima, predstavljena narančastom bojom
 • Korijenska čakra- na dnu kralježnice, predstavljena crvenim svjetlom

Znakovi koji ukazuju na to da ste blokirali svoje čakre:

 1. Poteškoće u koncentraciji

Čeona čakra pruža energiju za inteligenciju i našu sposobnost prepoznavanja istine. Blokada ove čakre izazvat će poteškoće u koncentraciji.

 • Problemi sa snom

Čeona čakra također je središte svjesnosti i svjetla, a regulira i budnost i spavanje. Problemi sa snom također su jedan od pokazatelja blokiranosti ove čakre.

 • Osjećaj bespomoćnosti

Srčana čakra regulira emocije i blagostanje, a uzrok blokiranosti ove čakre je stres.

 • Poteškoće sa izražavanjem svoga mišljenja

Grlena čakra središte je verbalne komunikacije. Blokada ove čakre vodi  poteškoćama pri izražavanju svojih emocija i točnog prenošenja informacija osobama oko sebe.

 • Manjak motivacije

Pupčana čakra središte je fizičke snage koju tijelo dobiva prehranom. Sakralna čakra predstavlja kreativnost i inspiraciju. Manjak motivacije može značiti blokadu jedne od ovih dviju čakri.

 • Povlačenje u sebe

Srčana čakra središte je energije naših emocija. Blokadom ove čakre odbijamo se zbližiti s ljudima  u romantičnim ili prijateljskim vezama.

 • Nemogućnost ostvarenja ciljeva

Srčana čakra povezana je s rastom i razvojem pojedinca. Nemogućnost postizanja svojih ciljeva mogla bi značiti blokadu ove čakre.

Ako mislite da patite od blokade čakri postoji nekoliko stvari koje možete napraviti kako bi ih doveli u red i omogućili energiji da nesmetano protiče kroz vas.

Danielle Fagan, autorica Beskrajnog kraljevstva, predlaže 3 načina na koje možete ukloniti blokadu čakri i održati ravnotežu u svojem životu. Prvo, prihvatite odgovornost za djela koja ste uradili i koja su vas dovela do situacije u kojoj se nalazite. Greške nisu ništa strašno i potrebne su nam da rastemo no važno je osvijestiti korake koji su nas doveli u poziciju u kojoj smo sada kako bismo na tome mogli poraditi. Drugo, pokušajte voditi dnevnik ili bilješke jer nam se brojne situacije i naše reakcije na njih, naše misli provuku ‘ispod radara’. Pisanjem ćemo osvijestiti uzorke koje imamo, ponavljajuće misli i ponašanja koja nas vrte u začaranom krugu. I treći savjet koji je autorica dala je meditacija. Ona će vas umiriti, rasvijetliti vam um, osvijestiti misli i staviti vas na neko bolje, pozitivnije mjesto.

Promatrajte sami sebe, dišite i zamišljajte kako jarka, bijela svjetlost prolazi kroz navedene čakre. Tako ćete ih aktivirati i dati im potrebnu, pozitivnu energiju, a ona nepoželjna će sama izaći iz vašega tijela. Tako ćete postići unutarnji i vanjski sklad svoga bića i okoline. (Atma.hr)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Dani voća oživjeli đurđevačku špicu

Županijski Dani voća oživjeli su subotnju špicu u Đurđevcu. Svoje proizvode predstavilo je 26 izlagača, a brojni posjetitelji uživali su u degustaciji raznih voćnih delicija,

Komorni orkestar nastupa u Domoljubu

U ponedjeljak 25. listopada u koprivničkom Domoljubu nastupa Varaždinski komorni orkestar. Koncert je u 19.30 sati. Varaždinski komorni orkestar nastavlja višegodišnju tradiciju komornog i orkestralnog

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI