Ovo je sedam znakova da su vaše čakre blokirane!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sve oko nas je energija. I mi smo energija. U trenutku dok ovo čitate kroz vas struji snažna energija, u vama i oko vas. Mozak šalje električne impulse, srce magnetske pa je i s biološke strane razumljivo i dokazano da smo čista energija.

U našem tijelu krije se sedam čakri. To su centri mentalne, duhovne i emocionalne energije. Kada su čakre u disbalansu i mi smo van ravnoteže. Kada su vam čakre u harmoniji bit ćete snažni i imat ćete snažno energetsko polje iz kojeg ćete crpiti energiju.

Ako su vam čakre blokirane, vaše energetsko polje se smanjuje pa je time i energija koju možete crpiti ograničema. Blokirane čakre i slabiji protok energije možemo usporediti sa zapetljanim crijevom. Voda možda može protjecati kroz njega, ali mlaz će biti slab ili će voda samo kapati.

Pozadina i psihologija čakri

Hinduistički koncept čakri ima svoje korijene u Indiji. Prema tantričkoj tradiciji vjeruje se da je energija koja je stvorena u procesu stvaranja, Kundalini, zmijoliko namotana na dnu kralježnice. Kroz jogu i meditaciju ta se energija može probuditi i ponovo strujati tijelom. Međutim, riječ je o vrlo snažnoj energiji te ju se ne bi trebalo dirati bez stručnog vodstva.

Doktor Hiroshi Motoyama, osnivač Međunarodnog udruženja za religiju i parapsihologiju, svoj rad je posvetio povezivanju znanosti i duhovnosti. Razvio je instrumente koji mogu bilježiti promjene u energiji i koji detektiraju male električne, magnetske i vizualne promjene oko tijela i to za vrjeme kada osoba usmjerava svoju pažnju, dakle fokus i energiju, na čakre.

Doktor Motoyama rekao je kako ‘čakre možemo definirati kao energetska središta koja se vrte poput kotača i otvaraju poput cvijeta.’

Mnogi su pokušavali povezati znanost, psihu i energiju. UCLA-ova profesorica psiholoških znanosti Valerie Hunt, autorica djela Neograničeni um: znanost o ljudskim vibracijama svijesti tako je koristila instrument za bilježenje električne aktivnosti mišića u područjima čakri.

Profeosrica Hunt otkrila je, kako to ona voli zvati, ‘mistične karaktere‘ koji imaju veći elektromagnetski kapacitet od onih koji nisu u skladu sa svojim čakrama.

Blokadu možete osjetiti na jednoj ili više čakri. Počevši od vrha, u tijelu imamo sedam čakri:

 • Tjemena čakra – vrh glave, predstavljena bijelim svjetlom
 • Čeona čakra (treće oko) – između obrva, predstavljena ljubičastim svjetlom
 • Grlena čakra – na dnu grla, predstavljena plavim svjetlom
 • Srčana čakra – na sredini prsa, predstavljena zelenim svjetlom
 • Pupčana čakra – u području abdomena, predstavljena žutim svjetlom
 • Sakralna čakra – na reproduktivnim organima, predstavljena narančastom bojom
 • Korijenska čakra- na dnu kralježnice, predstavljena crvenim svjetlom

Znakovi koji ukazuju na to da ste blokirali svoje čakre:

 1. Poteškoće u koncentraciji

Čeona čakra pruža energiju za inteligenciju i našu sposobnost prepoznavanja istine. Blokada ove čakre izazvat će poteškoće u koncentraciji.

 • Problemi sa snom

Čeona čakra također je središte svjesnosti i svjetla, a regulira i budnost i spavanje. Problemi sa snom također su jedan od pokazatelja blokiranosti ove čakre.

 • Osjećaj bespomoćnosti

Srčana čakra regulira emocije i blagostanje, a uzrok blokiranosti ove čakre je stres.

 • Poteškoće sa izražavanjem svoga mišljenja

Grlena čakra središte je verbalne komunikacije. Blokada ove čakre vodi  poteškoćama pri izražavanju svojih emocija i točnog prenošenja informacija osobama oko sebe.

 • Manjak motivacije

Pupčana čakra središte je fizičke snage koju tijelo dobiva prehranom. Sakralna čakra predstavlja kreativnost i inspiraciju. Manjak motivacije može značiti blokadu jedne od ovih dviju čakri.

 • Povlačenje u sebe

Srčana čakra središte je energije naših emocija. Blokadom ove čakre odbijamo se zbližiti s ljudima  u romantičnim ili prijateljskim vezama.

 • Nemogućnost ostvarenja ciljeva

Srčana čakra povezana je s rastom i razvojem pojedinca. Nemogućnost postizanja svojih ciljeva mogla bi značiti blokadu ove čakre.

Ako mislite da patite od blokade čakri postoji nekoliko stvari koje možete napraviti kako bi ih doveli u red i omogućili energiji da nesmetano protiče kroz vas.

Danielle Fagan, autorica Beskrajnog kraljevstva, predlaže 3 načina na koje možete ukloniti blokadu čakri i održati ravnotežu u svojem životu. Prvo, prihvatite odgovornost za djela koja ste uradili i koja su vas dovela do situacije u kojoj se nalazite. Greške nisu ništa strašno i potrebne su nam da rastemo no važno je osvijestiti korake koji su nas doveli u poziciju u kojoj smo sada kako bismo na tome mogli poraditi. Drugo, pokušajte voditi dnevnik ili bilješke jer nam se brojne situacije i naše reakcije na njih, naše misli provuku ‘ispod radara’. Pisanjem ćemo osvijestiti uzorke koje imamo, ponavljajuće misli i ponašanja koja nas vrte u začaranom krugu. I treći savjet koji je autorica dala je meditacija. Ona će vas umiriti, rasvijetliti vam um, osvijestiti misli i staviti vas na neko bolje, pozitivnije mjesto.

Promatrajte sami sebe, dišite i zamišljajte kako jarka, bijela svjetlost prolazi kroz navedene čakre. Tako ćete ih aktivirati i dati im potrebnu, pozitivnu energiju, a ona nepoželjna će sama izaći iz vašega tijela. Tako ćete postići unutarnji i vanjski sklad svoga bića i okoline. (Atma.hr)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI