Ovo povrće ublažava artritis, sprječava rak i srčane bolesti…

Batat ili slatki krumpir odličan je izvor različitih nutritivnih spojeva neophodnih za pravilno funkcioniranje organizma. Dosadašnja su istraživanja pokazala da batat ima odlična antioksidacijska i protuupalna svojstva, zahvaljujući kojima može pomoći u prevenciji i ublažavanju simptoma niza bolesti.

Otkrivamo vam pet razloga zašto bi se batat češće trebao naći na vašem tanjuru!

1. Batat za ublažavanje simptoma artritisa

Beta karoten, magnezij, cink i vitamini B kompleksa batat čine odličnim za ublažavanje simptoma artritisa.

2. Batat za prevenciju raka

Svakodnevna konzumacija batata može pomoći u prevenciji raka bubrega i dojke. Batat se pokazao posebno učinkovitim za prevenciju raka kod žena koje su prošle kroz menopauzu.

3. Batat za kontrolu dijabetesa

Batat može regulirati oslobađanje inzulina, ali se dijabetičarima savjetuje da ga konzumiraju u umjerenim količinama. Batat može biti odlična zamjena za rižu, tjesteninu ili krumpir.

4. Batat za prevenciju srčanih bolesti

Zbog visoke razine kalija i vitamina B6, batat sudjeluje u prevenciji srčanog i moždanog udara. Batat regulira razinu elektrolita, kao i razinu krvnog tlaka.

5. Batat protiv kronične upale

Zahvaljujući visokom udjelu beta karotena, vitamina C i magnezija, batat je odličan za prevenciju kronične upale, za koju je dokazano da povećava rizik od nastanka niza bolesti. (pl)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI