Ovo su najbolji učenici i studenti Ludbrega: Rotarijanci im dali 29.000 kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Rotary klub Ludbreg dodijelio je 29 tisuća kuna nagrada za izvrsnost. Nagrađeni su učenici srednjih škola, redovni studenti i postdiplomci koji su redovito pohađali školu u akademskoj 2018./2019. godini.

Krajem veljače raspisan je natječaj, a pravo natjecanja imali su učenici srednjih škola i redovni studenti s prebivalištem na području grada Ludbrega te općina Mali Bukovec, Martijanec, Sveti Đurd i Veliki Bukovec. Uvjeti su trajno mjesto boravišta u gradu Ludbregu ili općinama duže od dvije godine, osobe koje su tu rođene i živjele duže od deset godina, a pohađaju bilo koji studij u Hrvatskoj ili svijetu. Srednjoškolci su primili nagrade od 1500 kuna, najbolji studenti po 2000 kuna te je uručena jedna nagrada za poslijediplomski studij u iznosu od 3000 kuna. Ukupno je nagrađeno 16 učenika i studenata od 29 prijavljenih.

Jedna od nagrađenih Sandra Špoljarić iz Ludbrega zahvalila je na nagradi te ispričala kako trenutno završava MA Childhood Studies and Children’s Rights u njemačkom Postdamu.

– Po zvanju sam magistrica primarne edukacije, a trenutno završavam magisterij u Njemačkoj. Vratila sam se u Hrvatsku prošle godine preko Erasmus+ projekta nakon kojeg sam bila zaposlena kao stručna suradnica za rad s djecom u Isusovačkoj službi za izbjeglice u Prihvatilištu za tražitelje azila u Zagrebu. Svoja buduća profesionalna zvanja usmjeravat ću u osnaživanje i educiranje djece i mladih kroz njihovih prava – rekla je Sandra, a mi vjerujemo kako će i ona i svi nagrađeni uspjeti u svojim planovima.

Nagrađeni su učenici Marija Havaić, Petra Bačani, Robert Bačani, Karla Ciler, Marta Bačani, Anica Tarandek, Patrik Kolmanić, Emanuel Rak. Od studenata, to su Nino Zlatar, Mihaela Novosel, Tihana Vuk, Ana Sačer, Ines Kovačić, Karlo Grgec i Sandra Špoljarić. U  kategoriji poslijediplomskih studija nagrađena je Nikolina Nemec.

FOTO Dražen Vađunec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI