Ovom Križevčaninu je i papa Franjo čestitao za 20 godina predanog rada

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sveti Otac Franjo uputio je svoj apostolski blagoslov i čestitku križevačkom dirigentu, orguljašu i regensu chori grkokatoličke katedrale, maestru Ozrenu Bogdanoviću koji slavi dvadeset godina glazbenog i religijskog života u crkvi.

Ozren Bogdanović rođen je u Križevcima, vodio je i osnovao nekoliko zborova među kojima i Katedralni zbor grkokatoličke katedrale koji djeluje već 11 godina i s kojim je prisustvovao na Općoj audijenciji kod pape Benedikta XVI. Dirigent je i gradskog zbora – Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik”.

Ozren Bogdanović

– Sretan sam i ponosan, a osjećaj je prožet velikim blagoslovom. Zahvaljujem svim kolegama koji su uz podršku svećenika u čijim sam župama djelovao uputili u Rim ideju o papinskom blagoslovu. Ne mogu opisati radost što je Sveta Stolica to prepoznala i što danas u rukama imam čestitku poglavara Katoličke crkve. Zahvaljujem svojim pjevačima koji su bili uz mene, ali i preč. Stjepanu Sovičeku koji je u mojim počecima bio župni vikar, a danas je i župnik moje rodne župe sv. Ane u Križevcima, zatim vlč. Davoru Škari u župi sv. Brcka u Kalniku, vlč. Josipu Vragoviću u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gornjoj Rijeci, preč. Mihajlu Simunoviću s kojim sam kao obiteljski prijatelj osnovao Katedralni zbor, ali i svim drugim svećenicima iz okolice Križevaca na povjerenju. A na kraju zahvaljujem i mons. Nikoli Kekiću i mons. Milanu Stipiću, čiju imam veliku podršku – kazao je.

FOTO Privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI