Ozbiljne optužbe u našoj općini: Vijećnik se prodao za mjesečnu naknadu od 1500 kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mladen Orešić iz nezavisne opcije načelnika Kalinovca Danijela Zvonara više nije predsjednik Općinskog vijeća, a njegovom smjenom HDZ je ponovno preuzeo vlast u Općini Kalinovac. Orešićevu smjenu podržalo je pet općinskih vijećnika HDZ-a i Franjo Dautanec, sad već bivši HSS-ovac, koji su i predložili njegovo razrješenje.

Najzanimljivije u cijeloj priči oko smjene je zapravo činjenica da su idejni začetnici Orešićeva razrješenja bili načelnik Danijel Zvonar i vijećnici njegove nezavisne opcije te SDP-a i HSLS-a koji su dotad imali i većinu u Općinskom vijeću. I oni su, kao i HDZ-ovci, bili nezadovoljni pokušajem Orešića da zaustavi novo kreditno zaduženje za dovršetak izgradnje sportske dvorane jer je donedavni predsjednik smatrao da bi to Općinu moglo financijski baciti na koljena.

HDZ-ov Mirko Kovačev (u sredini) novi je predsjednik Vijeća

No, kako to obično biva u političkim previranjima, nezavisna opcija s koalicijskim partnerima iz SDP-a i HSLS-a nije se mogla dogovoriti tko će biti novi predsjednik te su načelnik Danijel Zvonar i bivši HSS-ovac Franjo Dautanec pokucali na vrata HDZ-a koji se nije puno dvoumio pa je Orešić smjenjen. Na kraju su protiv Orešićeve smjene glasali nezavisni i vijećnici SDP-a i HSLS-a koji su mu i “sapunali” fotelju, no Dautanec se nije predomislio pa HDZ opet ima vlast u Kalinovcu. Za novog predsjednik Općinskog vijeća imenovan je HDZ-ov Mirko Kovačev koji je u doba vladavine HDZ-a bio na toj funkciji.

Smjena nije prošla bez političkih prepucavanja, a najoštriji je bio SDP-ov Damir Grgec koji se okomio na Franju Dautanca.

– Dautanec se prodao za mjesečnu naknadu od 1500 kuna koju će i dalje dobivati jer će ostati potpredsjednik Općinskog vijeća. Kad smo nakon izbora dogovarali koaliciju, on se gurao na to mjesto čime je potvrdio da je lakom za naknadom, a i nama je kod sastavljanja liste za izbore postavljao uvjete – naglasio je Damir Grgec.

Franjo Dautanec opovrgnuo je špekulacije da se prodao i da je lakom za naknadom te naglasio da su svi vijećnici bili za Orešićevu smjenu.

-I SDP je htio smijeniti Orešića, a sad drži prodike koje nemaju nikakvog smisla – dodao je Franjo Dautanec.

Mirko Kovačev, novi predsjednik Općinskog vijeća, istaknuo je kako HDZ nije potencirao Orešićevu smjenu i da su se njegovoj stranci obratili oni koji su tražili da se razriješi osoba koja koči daljnji razvoj Kalinovca.

– Mladen Orešić u svom je radu bio neodlučan, spor i skeptičan, što u politici ne prolazi. Sad imamo priliku povući sredstva za razne projekte jer nakon parlamentarnih izbora Vladu sastavlja HDZ, a najvjerojatnije ćemo imati i saborskog zastupnika, našeg Kalinovčanina i dožupana Darka Sobotu i to treba iskoristiti – naglasio je Mirko Kovačev koji će se odreći naknade u neto iznosu od 2500 kuna namijenjene predsjedniku Općinskog vijeća i taj će novac preusmjeriti za pomoć potrebitim mještanima.

Mladen Orešić ostao je pri svom stavu da nije opstruirao rad Općinskog vijeća  te da je najzaslužniji za provođenje programa pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama i izgradnju dječjeg vrtića.

– Iz svega je vidljivo da je moja smjena u potpunosti neutemeljena te da je plod želje za vlašću i novonastale političke trgovine – kaže Mladen Orešić.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Najava pojačanog nadzora prometa za vikend

Policijska uprava koprivničko – križevačka će tijekom vikenda, od  petka, 7. do ponedjeljka, 10. kolovoza provoditi pojačani nadzor prometa Pojačano će se nadzirati brzina kretanja

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI