Ozrenovih 18 mačaka smetaju susjedima pa im napravio neviđeni tunel! ‘Ona je monstrum s Biblijom u ruci!’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Još prošle godine pisali smo o problemu stanovnika Ulice Franje Markovića u Križevcima gdje stanuje Ozren Radulović, koji u kući sada drži 18 mačaka. Tada je ovaj slučaj došao do nadležnih institucija koje su utvrdile kako mačke nisu zbrinute u skladu s propisima kao ni smeće koje Radulović ne zbrinjava u svojoj kanti, jer ju ni nema.

Gotovo godinu dana nakon toga ponovno smo primili pritužbe prve susjede Božice Ivec s kojom Radulović dijeli kolni ulaz i koja tvrdi kako je dala sve od sebe da se dogovori sa susjedom, no situacija je samo gora.

Ozren i Božica

– Stvarno nemam ništa protiv njega, čak mi ga je i žao jer ga institucije štite, a ne vide kako živi. Mislim da se on ne može ni za sebe brinuti kako treba, a ne za te životinje. Zvala sam sve službe, više se stvarno nemam kome obratiti, ali znam da ne mogu više ovako – kaže Božica.

Božica nam je pokazala dvorište u kojem je visoka trava i raslinje, te tvrdi kako je unutra bilo i zmija te da ništa nije uređeno otkad se doselio. Kaže kako je vlastite kante za smeće dobio tek 30. lipnja, a do tada je punio tuđe što nam je potvrdila i susjeda Ljubica Ordulj, no situacija sa smećem je pod kontrolom otkad Radulović ima vlastite kante te se on i ispričao zbog toga. Ipak, Božica tvrdi kako njegova ‘opsjednutost’ mačkama prelazi sve granice te je zbog jednog incidenta morala zvati i policiju.

Mačke su dobile svoj tunel

– Zaista sam već jadna i žao mi je što nemam nikakvih prava i što se to dozvoljava u centru grada. Pisala sam žalbe svima, čak sam jednom i zvala policiju kad su mu pobjegle mačke. On je usred noći preskočio ogradu i tražio ih po dvorištu, ja sam se probudila i skamenila jer nisam znala što se događa. Nemam ništa protiv životinja, ali se za njih treba brinuti, a i po zakonu se može držati najviše devet životinja, on ih ima 18. Ovo je užas i smrad, svi ćemo oboljeti. Čak je i veterinarka koja je bila u inspekciji rekla kako cijela kuća smrdi po urinu, a ja tu pored moram živjeti.

O svemu smo razgovarali i s Radulovićem koji kaže kako ga susjeda Božica Ivec maltretira već duže vrijeme bez razloga te da se on o svojim mačkama brine kako treba te im je izgradio i posebnu nastambu kako ne bi smetale susjedima.

– Ona je monstrum s Biblijom u ruci koji sluša Katolički radio, o kojem svi govore najgore, maltretira me već dugo vremena i ići ćemo na sud koji ona nema šanse da dobije. Poslala mi je sve inspekcije i policiju i sve je uvijek u redu. Ja se o svojim mačkama brinem, svaka ima svoje ime, znam za svaku kad je rođena i sve su sterilizirane. Redovito ih hranim i čistim, a sagradio sam i posebne tunele i nastambu kakvu nitko još nije i to svi hvale, a sljedeći tjedan dolaze iz emisije Kućni ljubimci i National Geographica to snimiti – napomenuo je Ozren.

Radulović tvrdi i kako ima dogovorenu košnju i uređivanje dvorišta, no kako je sada veća trava zbog puno kiše i da će to sve biti sređeno. Kaže kako će dodatno urediti i nastambu tako da stavi ceradu kako bi mačke tamo mogle boraviti i tijekom lošeg vremena, a o incidentu s policijom kaže kako je samo tražio svoje mačke i nije nikog uznemiravao te da je poslije odmah popravio i dio tunela kroz koji su izašle.

– Ja ne znam koga će sve ona još pozvati, bila je inspekcija, rekla je da je sve ok, hranim ih, dajem im lijekove protiv parazita i svega. Čistim svaki dan po četiri sata i uložio sam u ovo puno novca i ne mogu vjerovati protiv čega se moram boriti – rekao je Ozren Radulović.

Za komentar smo pitali i nadležnog komunalnog redara koji je bio u inspekciji, no on nije htio komentirati slučaj, već je rekao kako su obavili uviđaj i svoj posao te napravili izvještaj, a da će o ostalim stvarima odlučivati nadležne službe i sud ako dođe do tužbe.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI